Příprava: 15 minut
Vaření: 75 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 krůtí roláda (cca 1 kg)
- 10 dkg žervé sýra (Lučina)
- 3 barevné papriky (červená, žlutá, zelená – podle možností)
- 10 dkg šunkového salámu
- 2 lžíce hořčice
- 1,5 dl kysané smetany
- máslo
- olej
- mletá sladká paprika
- chilli koření
- sůl
Postup receptu
- Koupenou roládu rozbalíme, opláchneme a lehce naklepeme
- Smícháme lžíci oleje se solí, mletou sladkou paprikou a špetkou chilli a touto kašičkou roládu potřeme
- Pak maso potřeme osoleným sýrem a posypeme na kostičky nakrájenými paprikami a salámem
- Svineme do rolády, pevně převážeme nití a opečeme ze všech stran na másle nebo na oleji
- Podlijeme horkou vodou nebo drůbežím vývarem (i z kostky), zakryjeme poklicí a pečeme v troubě doměkka
- Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky
- Do výpeku vlijeme asi 2 lžíce horké vody, odškrábneme přípečky, vmícháme hořčici a smetanu a necháme přejít varem
- Příloha: hranolky, krokety, rýže