Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 krůtí roláda
- 20 dkg ricotty
- 2 vejce
- 15 dkg čerstvých špenátových listů
- 4 stroužky česneku
- strouhanka
- máslo
- sůl
- pepř.
Postup receptu
- Špenátové listy zbavíme řapíků, krátce spaříme a nadrobno posekáme
- Krůtí roládu naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 stroužky prolisovaného česneku
- Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich se špetkou soli tuhý sníh
- Žloutky rozmícháme s ricottou, přidáme sůl, pepř, 2 stroužky prolisovaného česneku a sekané špenátové listy
- Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
- Do směsi nakonec vmícháme ušlehaný bílkový sníh
- Náplň rozetřeme na masový plát, svineme, ovážeme nití a vložíme do máslem vymazaného pekáčku
- Zakrytou roládu pečeme doměkka, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme
- Před dopečením odkryjeme a necháme zčervenat
- Příloha: bramborová kaše, kompot