Krůtí stehna dušená v jablečném moštu

Krůtí stehna dušená v jablečném moštu

Krůtí stehýnka dušená se zeleninou v jablečném moštu jsou snadná na přípravu a zároveň se jedná o výtečnou záležitost, kterou si oblíbí celá vaše rodina!

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 krůtí stehna
  • 115 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na cca centimetrové kostky
  • 2 střední mrkve, nakrájené na centimetrové kostky
  • 1 velký řapík řapíkatého celeru, nakrájený na centimetrové kostky
  • 1 střední cibule, nakrájená na centimetrové kostky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 šálky jablečného moštu
  • 1–1 a ½ šálku krůtího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 2 celé hřebíčky
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl a čerstvě drcený pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °Celsia.
  2. Zahřejte široký hrnec s těžkým dnem vhodný do trouby na středním až středně vysokém plameni.
  3. Krůtí stehna osušte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Přidejte do hrnce olej a poté krůtí stehna.
  5. Vařte asi 8-10 minut na první straně nebo dokud dobře nezhnědnou.
  6. Otočte a vařte dalších 10–15 minut, nebo dokud ze všech stran nebudou krásně zlaté.
  7. Odstraňte z pánve.
  8. Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte do hrnce pancettu.
  9. Vařte celkem 10–15 minut, teplotu upravujte podle potřeby, nebo dokud se tuk nerozpustí a pancetta nebude křupavá.
  10. Vyjměte pancettu z pánve pomocí děrované lžíce.
  11. Nechte si v hrnci zbylý tuk.
  12. Přidejte do hnrce mrkev, řapíkatý celer a cibuli.
  13. Dochuťte solí.
  14. Restujte na středním plameni za občasného míchání asi 10 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
  15. Přidejte česnek a restujte asi 30 sekund.
  16. Přidejte krůtu a pancettu zpět do hrnce.
  17. Zalijte jablečným moštem a dostatečným množstvím vývaru, aby tekutina dosahala do  ⅔ krůtích stehen.
  18. Přidejte bobkový list, hřebíček a tymián.
  19. Přikryjeme poklicí a dejte do trouby.
  20. Pečte 45 minut, odkryjte a pečte dalších 15–20 minut, nebo dokud nejtlustší část krůtího masa nezaznamená na teploměru 70 °C.
  21. Krůtí stehýnka přendejte na talíř a zakryjte alobalem, aby zůstala teplá.
  22. Tekutinu z dušení přeceďte.
  23. Zeleninu a pancettu nevyhazujte, nechte si ji k servírování.
  24. Lžící odstraňte tuk z horní části zcezené tekutiny.
  25. Přecezenou tekutinu vraťte do hrnce a přiveďte k varu.
  26. Vařte do zhoustnutí a zredukujte asi na 2 šálky.
  27. V případě potřeby dokořeňte.
  28. Krůtí stehýnka podávejte s omáčkou a odloženou zeleninovou směsí.
  29. Jako příloha je skvělá bramborová kaše.
  30. Užijte si to!
Dvě krůtí stehýnka servírovaná na talíři a ozdobená bylinkami.
www.mythreeseasons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.