Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 krůtí stehna
- 5 dkg slaniny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2 cibule
- 2-3 jablka
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kečupu
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- 2 dl vína (nebo vývaru s citronovou šťávou)
- sůl
- sádlo.
Postup receptu
- Očištěná stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, poprášíme moukou a na horkém sádle opečeme
- Maso vyjmeme,do výpeku vložíme pokrájenou kořenovou zeleninu s cibulí a kořením
- Společně osmažíme, přidáme opečené maso, kečup a čtvrtky oloupaných jablek
- Podlijeme vínem nebo vývarem a dusíme vše doměkka
- Měkké maso vyjmeme a odstraníme koření
- Omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme, vložíme maso a prohřejeme
- Příloha: jemné noky, jemný knedlík