Krůtí tokáň s houbami

Krůtí tokáň s houbami
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tokáň nemusíme připravovat jen z vepřového či hovězího masa a tento pokrm je toho důkazem. Je chutný, jednoduchý a skvěle okořeněný. Kombinace chutí je naprosto luxusní a vy si s naším receptem hravě vykouzlíte perfektní vydatné jídlo.

Ingredience

  • 800 g krůtích prsou, nakrájených na asi 4 cm proužky tloušťky tužky
  • 150 g prorostlé slaniny, nadrobno nakrájené
  • 2 cibule, nasekané nadrobno
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 300 g lesních hub, nakrájené na proužky
  • 3 – 4 kyselé okurky, nakrájené na proužky stejné velikosti jako maso
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 1 lžíce majoránky

Postup

  1. Připravte si dostatečně velký hrnec.
  2. Nakrájenou slaninu rozpusťte.
  3. Zatímco slanina pouští tuk, připravte si cibuli, česnek, houby, okurky a maso.
  4. K upečené slanině přidejte cibuli, poduste a přidejte maso.
  5. Osolte, opepřete, přidejte česnek, majoránku a kmín a pořádně promíchejte.
  6. Přidejte houby, ještě pár minut míchejte a podlijte vodou.
  7. Ochutnejte a podle chuti přidejte, co vám chybí.
  8. Nechte vařit, ať se chutě promíchají.
  9. Maso změkne za 20 – 30 minut.
  10. V posledním kroku přidejte pokrájené okurky a hořčici.
  11. Ještě krátce povařte.
  12. Užijte si to!
Omáčka s krůtím masem, houbami a kyselou okurku servírovaná v hlubokém talíři s vedle položenou paprikou a rajčaty.
www.dunajskostredsky.sk

Vyzkoušejte i naše skvělé recepty na guláš z hub v 7 různých variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.