Houbový kuba

Houbový kuba
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Houbový kuba je levné a chutné jídlo, které se podává většinou na Štědrý den. Připravte si tradiční jídlo, na Vánoce, ale i kdykoliv jindy.

Ingredience

  • 1,5 hrnku krup
  • 2 hrsti sušených hub
  • 150 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml vývaru
  • 1 polévková lžíce majoránky
  • sůl
  • mletý pepř
  • sádlo nebo rostlinný olej

Postup

  • Houby přes noc namočíte do vody.
  • Předehřejete troubu na 180°C.
  • Slaninu a cibuli nakrájíte na kostičky.
  • Na slanině necháte zpěnit a zesklovatět cibuli.
  • Následně přidáte houby a podusíte.
  • Kroupy uvaříte ve vodě se špetkou soli. Když jsou hotové, smícháte je s houbovou směsí.
  • Dochutíte solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem.
  • Přidáte kousek sádla, vodu z hub, vývar a necháte vařit přibližně 5 až 8 minut.
  • Povařenou směs přendáte do zapékací mísy a pečete, dokud povrch nezezlátne.
kuba s houbami a zelím
zdroj: ifoodreal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.