Houbový kuba je levné a chutné jídlo, které se podává většinou na Štědrý den. Připravte si tradiční jídlo, na Vánoce, ale i kdykoliv jindy.
Ingredience
- 1,5 hrnku krup
- 2 hrsti sušených hub
- 150 g slaniny
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 300 ml vývaru
- 1 polévková lžíce majoránky
- sůl
- mletý pepř
- sádlo nebo rostlinný olej
Postup
- Houby přes noc namočíte do vody.
- Předehřejete troubu na 180°C.
- Slaninu a cibuli nakrájíte na kostičky.
- Na slanině necháte zpěnit a zesklovatět cibuli.
- Následně přidáte houby a podusíte.
- Kroupy uvaříte ve vodě se špetkou soli. Když jsou hotové, smícháte je s houbovou směsí.
- Dochutíte solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem.
- Přidáte kousek sádla, vodu z hub, vývar a necháte vařit přibližně 5 až 8 minut.
- Povařenou směs přendáte do zapékací mísy a pečete, dokud povrch nezezlátne.