Kubánské empanady s vepřovým masem a picadillo náplní

Kubánské empanady s vepřovým masem a picadillo náplní

Tyto vepřové empanadas na kubánský způsob jsou plněné chutnou směsí zeleniny, která se používá v Latinské Americe. Jsou skvělé na snídani, brunch nebo jako polední svačina.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule (nakrájená nadrobno)
  • 1 mrkev (nadrobno nakrájená)
  • 1 celerové žebro (nakrájené na jemné kostičky)
  • 2-3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • ¼ lžičky kmínu
  • ¼ lžičky sušeného oregana
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 30 ml bílého vína
  • 250 g rajčatové omáčky
  • 2 lžíce hovězího vývaru
  • 60 g vypeckovaných oliv (rozpůlených nebo nakrájených)
  • 10 koleček Empanada
  • 1 vejce rozšlehané

Postup

  • Zahřejte olivový olej ve velké pánvi na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli, mrkev a celer. Vařte asi 5 minut, dokud cibule nezezlátne, za častého míchání.
  • Přidejte česnek a za častého míchání vařte 1 minutu.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou, přidejte na pánev mleté vepřové maso, sůl, pepř, kmín a oregano.
  • Promíchejte, aby se ingredience dobře spojily a vařte 6 minut, za občasného míchání.
  • Přidejte víno a vařte asi 1-2 minuty, dokud se většina tekutiny neodpaří, často míchejte.
  • Snižte teplotu na střední. Přidejte rajčatovou omáčku, hovězí vývar a olivy, promíchejte, aby se spojily.
  • Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte picadillo přibližně 15-20 minut, dokud se většina tekutiny neodpaří. Občas promíchejte. Udržujte na mírnou teplotu.
  • Pokud je picadillo po uplynutí doby vaření stále příliš šťavnaté, odkryjte pánev a nechte několik minut vařit.
  • Sundejte pánev z plotny a nechte ji vychladnout.
  • Vyložte několik plechů pečicím papírem, na které umístíte empanády.
  • Připravte si malou misku s rozšlehaným vejcem.
  • Doprostřed empanady přidejte 2 vrchovaté polévkové lžíce picadillo.
  • Okraje těsta navlhčete vajíčkem a kolečko přeložíme napůl, okraje k sobě jemně přitlačíme.
  • Pomocí vidličky přitlačte okraje k sobě a zajistěte utěsnění.
  • Vložte empanádu na vyložený plech a opakujte se zbytkem ingrediencí.
  • Zahřejte olej na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte 1-2 empanády, v závislosti na velikosti pánve. Smažte je 1-2 minuty dozlatova z obou stran.
Vypečené kubánské taštičky s vepřovým masem.
Zdroj: walkingontravels.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.