Chuť této vydatné mexické polévky vás bude opravdu bavit. Uvidíte sami!
Ingredience
- 3 lžíce oleje
- 5 šálků kukuřice
- 4 šálky vývaru
- 2 stroužky česneku
- ½ šálku strouhaného sýra Cotija (lze nahradit parmazánem a nebo sýrem romano)
- 1 cibule
- ½ kelímku zakysané smetany
- 1 lžička limetkové šťáva
- 1 lžička strouhané limetkové kůry
- čerstvý koriandr
- chilli podle chuti
- sůl
- pepř
Postup
- V hrnci si rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kukuřici, chilli, sůl a pepř a restujeme asi 10 minut dokud nebude cibule měkká a kukuřice nebude mít zlatou barvu.
- Přidáme prolisovaný česnek a dobře promícháme. 1 šálek této směsi odebereme a necháme stranou. Budeme ji pak potřebovat k podávání.
- Směs zalijeme vývarem a přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.
- Do polévky přimícháme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Polévku rozmixujeme do hladka.
- Polévku dochutíme solí, limetkovou šťávou a kůrou. Podáváme s čerstvým koriandrem a kukuřičnou směsí.