Tento recept na studenou polévku z kukuřice a s lososem je jedním z nejlepších, které kdy ochutnáte. Vše závisí správné zelenině a koření. S naším postupem dojdete k dokonalosti.
Co budeme potřebovat
- 125 g krátkozrnné bílé sushi rýže
- 1 lžíce rýžového octa volitelně
- 2 nahrubo nakrájená žlutá rajčata
- 1 žlutá paprika (nasekaná a nakrájená)
- 200 g kukuřice (oloupeme a odstraníme zrna)
- 1 jalapeño (nakrájená)
- 1 limetka
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ šálku slunečnicového oleje
- 500 g lososa
- Sůl
- černý pepř podle chuti
Postup
- V rýžovaru nebo na sporáku uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Předehřejte troubu na 150 stupňů.
- Když je rýže hotová, zakápněte ji rýžovým octem a promíchejte.
- Poté mokrou rukou vtlačte rýži do formiček, abyste vytvořili 2 cm vysoké placky. Ty dejte na 15 minut do mrazáku.
- Do mixéru přidejte rajče, papriku, kukuřičná zrna, jalapeňo a šťávu z jedné limetky.
- Přidejte ocet a olivový olej, mixujte, dokud nezískáte hladkou polévku.
- Pokud je vaše polévka příliš hustá, přidejte podle potřeby 2 lžíce ledové vody.
- Gazpacho nalijte do misky, dochuťte solí a pepřem podle chuti a podle potřeby přidejte olivový olej.
- Dejte do lednice vychladit.
- Celý plát lososa položte na plech vyložený pečicím papírem. Dochuťte solí a pepřem a pečte při 150 stupních po dobu 14-15 minut.
- Zatímco se losos peče, přiveďte litinovou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte slunečnicový olej.
- Opékejte mražené rýžové placky asi 2–3 minuty z každé strany nebo do zlatohněda.
- Lososa vyndejte z trouby a nakrájejte ho na velké kousky.
- Do misky dejte porci vychlazené polévky.
- Přidejte nakrájené a usmažené rýžové krutony, a poté přidejte velké kousky lososa.
- Na závěr pokapejte olivovým olejem a nastrouhejte černý pepř!
Kde najít tu nejlepší pánev, abyste si mohli připravit ten nejlepší recept na španělské gazpacho? No u nás! Podívejte se na naší recenzi ocelových pánví.