Kukuřičné gazpacho s lososem a rýžovými krutony

Kukuřičné gazpacho s lososem a rýžovými krutony

Tento recept na studenou polévku z kukuřice a s lososem je jedním z nejlepších, které kdy ochutnáte. Vše závisí správné zelenině a koření. S naším postupem dojdete k dokonalosti.

Co budeme potřebovat

  • 125 g krátkozrnné bílé sushi rýže
  • 1 lžíce rýžového octa volitelně
  • 2 nahrubo nakrájená žlutá rajčata
  • 1 žlutá paprika (nasekaná a nakrájená)
  • 200 g kukuřice (oloupeme a odstraníme zrna)
  • 1 jalapeño (nakrájená)
  • 1 limetka
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ šálku slunečnicového oleje
  • 500 g lososa
  • Sůl
  • černý pepř podle chuti

Postup

  • V rýžovaru nebo na sporáku uvařte rýži podle návodu na obalu.
  • Předehřejte troubu na 150 stupňů.
  • Když je rýže hotová, zakápněte ji rýžovým octem a promíchejte.
  • Poté mokrou rukou vtlačte rýži do formiček, abyste vytvořili 2 cm vysoké placky. Ty dejte na 15 minut do mrazáku.
  • Do mixéru přidejte rajče, papriku, kukuřičná zrna, jalapeňo a šťávu z jedné limetky.
  • Přidejte ocet a olivový olej, mixujte, dokud nezískáte hladkou polévku.
  • Pokud je vaše polévka příliš hustá, přidejte podle potřeby 2 lžíce ledové vody.
  • Gazpacho nalijte do misky, dochuťte solí a pepřem podle chuti a podle potřeby přidejte olivový olej.
  • Dejte do lednice vychladit.
  • Celý plát lososa položte na plech vyložený pečicím papírem. Dochuťte solí a pepřem a pečte při 150 stupních po dobu 14-15 minut.
  • Zatímco se losos peče, přiveďte litinovou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte slunečnicový olej.
  • Opékejte mražené rýžové placky asi 2–3 minuty z každé strany nebo do zlatohněda.
  • Lososa vyndejte z trouby a nakrájejte ho na velké kousky.
  • Do misky dejte porci vychlazené polévky.
  • Přidejte nakrájené a usmažené rýžové krutony, a poté přidejte velké kousky lososa.
  • Na závěr pokapejte olivovým olejem a nastrouhejte černý pepř!

Kde najít tu nejlepší pánev, abyste si mohli připravit ten nejlepší recept na španělské gazpacho? No u nás! Podívejte se na naší recenzi ocelových pánví.

Žluté krémové gazpacho s lahodným lososem a křupavým rýžovým krekrem.
Zdroj: justine_snacks

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.