Vynikající smažené placky z kukuřice a čedaru si zamilují nejen vaše děti! Jsou rychlé, jednoduché a moc toho na ně nepotřebujete. Užijte si je se zakysanou smetanou a pažitkou.
INGREDIENCE
- 1 a ½ hrnku hladké mouky (190 g)
- 2 šálky kukuřice (350 g) nebo jedna plechovka konzervované kukuřice (425 g)
- ½ šálku strouhaného sýra čedar (50 g)
- ⅓ šálku čerstvé pažitky (15 g), nakrájené
- ½ šálku mléka (120 ml)
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžíce sušeného chilli
- ½ šálku oleje (120 ml), na smažení
POSTUP
- Do velké mísy přidejte ingredience.
- Dobře promíchejte.
- Ve velké pánvi rozehřejte půl šálku oleje (nebo dokud nebude celá pánev pokryta tenkou vrstvou) na středně vysokém plameni.
- Na každou placičku potřebujete dvě lžíce směsi.
- Dejte smažit, otočte po minutě a půl, nebo když uvidíte, že okraje začínají hnědnout.
- Opakujte z druhé strany.
- Podávejte s kopečkem zakysané smetany a pažitkou.