Kuličky z bílé čokolády

Kuličky z bílé čokolády

Co budeme potřebovat

  1. 300 g bílé čokolády (nasekané)
  2. 120 ml vysokoprocentní smetany
  3. 30 g másla
  4. ½ lžičky růžové vody
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo likéru dle našeho výběru jako je brandy, Cointreau nebo lískový likér)

Na ozdobu

  1. 200 g bílé čokolády (nasekané)
  2. Jemně nasekané pistácie
  3. Sušený kokos
  4. Kakao
  5. Barevné sypání

Postup

  1. Čokoládu, smetanu a máslo rozpustíme v žáruvzdorné misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě v krátkých intervalech za pravidelného míchání
  2. Vmícháme růžovou vodu, vanilku nebo likér dle našeho výběru
  3. Dochucovadla přidáváme postupně a těsto ochutnáváme, po vychladnutí bude chuť silnější
  4. Těsto přendáme do mělké nádoby a chladíme, dokud neztuhne, asi 4 hodiny nebo přes noc
  5. Pomocí čajové lžičky nabíráme těsto z a čistýma rukama těsto válíme a vytvoříme kuličky
  6. Ty přendáme na vymazaný plech a necháme je na 30 minut ztuhnout v mrazáku
  7. Chceme-li čokoládové kuličky ozdobit, rozpustíme si čokoládu stejným způsobem jako v kroku 1
  8. Necháme jí trochu vychladnout a pak vychlazené kuličky vložíme do čokolády a obalíme je
  9. Dáme je zpět na vyložený pečicí papír a posypeme je jakoukoli polevou, kterou jsme si vybrali
  10. Kuličky s čokoládou znovu necháme 1–2 hodiny vychladit v lednici nebo je na 30 minut zmrazíme
  11. Čokoládové kuličky uchováváme na chladném místě nebo v lednici
Měkké čokoládové kuličky s bílou čokoládou, kokosem a likérem.
Zdroj: okonomikitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.