Čínská klasika z jedné pánve, je snadným a rychlým řešením, pokud přemýšlíte nad tím jak si asijskou kuchyni udělat o něco zdravější. Nejlepší ze všeho je, že celé vaření trvá méně než 30 minut a je mnohem zdravější a lepší než jídlo s sebou z asijského bistra!
Co budeme potřebovat
- Kuřecí prso (nakrájené na kostičky)
- Lžička sezamového oleje
- Sůl
- Pepř
Na omáčku
- 200 ml sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- Lžička sezamového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekaný)
- ½ lžičky strouhaného zázvoru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody (+ další podle potřeby na zředění omáčky)
- 4 sušené chilli papričky
- 5-6 středních cuket (nakrájených na nudličky)
Na ozdobu
- Jarní cibulka
- Sezamová semínka
Postup
- Ve středně velké míse smícháme všechny ingredience na omáčku
- Ve velké míse si osolíme a opepříme kuře a přidáme 1 lžící omáčky
- Kuře necháme marinovat
- Mezitím si pomocí škrabky na cuketové špagety nakrájíme cuketu
- Spirálky poté osušíme papírovou utěrkou
- Na hluboké pánvi (nejlépe woku) si zahřejeme 2 lžíce oleje
- Přidáme kuře a vaříme, dokud není zlato hnědé, asi 4-5 minut
- Přidáme sušené chilli a vaříme další minutu, dokud se nerozvoní
- Do pánve přidáme omáčku a zvýšíme teplotu, aby omáčka začala bublat a houstnout
- Přidáme jednu polévkovou lžíci vody, ale jen pokud je potřeba, aby se omáčka více zředila
- Cuketové nudle, přidáme do pánve a pomocí kleští promícháme, aby se obalily omáčkou
- Vaříme další 2 minuty, dokud cuketa není měkká, ale stále křupavá
- Ihned podáváme, ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky