Kung pao z cuketových těstovin a kuřecím masem

Kung pao z cuketových těstovin a kuřecím masem

Čínská klasika z jedné pánve, je snadným a rychlým řešením, pokud přemýšlíte nad tím jak si asijskou kuchyni udělat o něco zdravější. Nejlepší ze všeho je, že celé vaření trvá méně než 30 minut a je mnohem zdravější a lepší než jídlo s sebou z asijského bistra!

Co budeme potřebovat

  1. Kuřecí prso (nakrájené na kostičky)
  2. Lžička sezamového oleje
  3. Sůl
  4. Pepř

Na omáčku

  1. 200 ml sójové omáčky
  2. 2 lžíce rybí omáčky
  3. 2 lžíce rýžového octa
  4. Lžička sezamového oleje
  5. 2 stroužky česneku (nasekaný)
  6. ½ lžičky strouhaného zázvoru
  7. 2 lžíce kukuřičného škrobu
  8. 2 lžíce vody (+ další podle potřeby na zředění omáčky)
  9. 4 sušené chilli papričky
  10. 5-6 středních cuket (nakrájených na nudličky)

Na ozdobu

  1. Jarní cibulka
  2. Sezamová semínka

Postup

  1. Ve středně velké míse smícháme všechny ingredience na omáčku
  2. Ve velké míse si osolíme a opepříme kuře a přidáme 1 lžící omáčky
  3. Kuře necháme marinovat
  4. Mezitím si pomocí škrabky na cuketové špagety nakrájíme cuketu
  5. Spirálky poté osušíme papírovou utěrkou
  6. Na hluboké pánvi (nejlépe woku) si zahřejeme 2 lžíce oleje
  7. Přidáme kuře a vaříme, dokud není zlato hnědé, asi 4-5 minut
  8. Přidáme sušené chilli a vaříme další minutu, dokud se nerozvoní
  9. Do pánve přidáme omáčku a zvýšíme teplotu, aby omáčka začala bublat a houstnout
  10. Přidáme jednu polévkovou lžíci vody, ale jen pokud je potřeba, aby se omáčka více zředila
  11. Cuketové nudle, přidáme do pánve a pomocí kleští promícháme, aby se obalily omáčkou
  12. Vaříme další 2 minuty, dokud cuketa není měkká, ale stále křupavá
  13. Ihned podáváme, ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky
Cuketové kung pao s kuřecím masem, sójovou omáčkou a chilli.
Zdroj: skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.