Zapečené kuřecí maso a brambory s dijonskou krémovou omáčkou je chutný zázrak z jednoho hrnce, který se hodí na každý den v týdnu. Italské koření a dijonská hořčice se krásně smísí v bohaté máslové omáčce, která se perfektně hodí k jemnému masu a bramborám.
Co budeme potřebovat
- 3 kuřecí prsa bez kůže
- 2 lžičky italského směsného koření
- sůl
- pepř
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g baby brambor (rozpůlené nebo rozčtvrcené)
Na smetanovou omáčku
- 1 lžíce másla
- 1 lžička mletého česneku
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 250 ml husté smetany
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
Postup
- Smíchejte kuře a brambory ve velké míse.
- Pokapejte 1 lžící olivového oleje, promíchejte, aby se obalily, poté bohatě dochuťte solí a pepřem a italskou kořenící směsí.
- Ve velké pánvi rozpusťte máslo na střední teplotě.
- Zakápněte 1 lžící olivového oleje a dobře promíchejte.
- Vložte směs kuřete a brambor.
- Vařte nerušeně 3–4 minuty, otočte kuře a opékejte další 3–4 minuty, dokud z obou stran nezhnědne.
- Kuře a brambory přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstaly teplé.
- Ve stejné pánvi rozpusťte máslo na střední teplotu.
- Přidejte česnek a míchejte po dobu 1 minuty, dokud nebude voňavý.
- Vmíchejte kuřecí vývar a dijonskou hořčici, poté zašlehejte hustou smetanu, sůl a pepř.
- Vraťte kuře a brambory do pánve a dobře je promíchejte v omáčce.
- Přendejte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut, dokud není kuře propečené a brambory měkké.
- Na kuře a brambory nalijte dijonskou omáčku, ozdobte čerstvě namletým černým pepřem a čerstvými bylinkami a podávejte.
Pro perfektní výsledek si pořiďte kvalitní pomalý hrnec. Jak ho vybrat se dozvíte v naší recenzi.