Kuře marinované v jogurtu

Kuře marinované v jogurtu

Není nic lepšího než kuřecí maso marinované v okořeněném řeckém jogurtu s příjemnou chutí citrónu a bylinek. Vyzkoušejte to sami!

Ingredience

  • cca 1100 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže (asi 7 stehen) nebo kuřecích prsou (asi 5)

Na jogurtovou marinádu:

  • 2/3 šálku plnotučného řeckého jogurtu
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy + 1 lžička citronové kůry
  • 1 PL lisovaného česneku
  • 1 PL oloupaného a nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžička soli a čerstvě mletého černého pepře (lze upravit podle chuti)
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru a další na servírování

Postup

  1. V míse prošlehejte jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, zázvor, kmín, koriandr, papriku, kajenský pepř, skořici, sůl, pepř a koriandr.
  2. Vložte kuře do uzavíratelného mrazicího sáčku.
  3. Kuřecí maso přelijte jogurtovou marinádou.
  4. Utěsněte sáček a zároveň vytlačte přebytečný vzduch.
  5. Kuřecí maso rovnoměrně potřete marinádou.
  6. Nechte v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny (nebo až 8 hodin u prsou, 24 hodin u stehen).
  7. Předehřejte plynový gril na 220 stupňů.
  8. Grilovací rošty očistěte a lehce potřete olejem (pomocí naolejované papírové utěrky a dlouhých kleští).
  9. Grilujte kuře, dokud nebude propečené, asi 5 až 7 minut z každé strany.
  10. Dobrou chuť!
Marinované kuřecí maso v okořeněném řeckém jogurtu s bylinkami, servírované na bílém oválném talíři s klínky citronu a posypané koriandrem.
www.cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.