Není nic lepšího než kuřecí maso marinované v okořeněném řeckém jogurtu s příjemnou chutí citrónu a bylinek. Vyzkoušejte to sami!
Ingredience
- cca 1100 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže (asi 7 stehen) nebo kuřecích prsou (asi 5)
Na jogurtovou marinádu:
- 2/3 šálku plnotučného řeckého jogurtu
- 2 PL olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy + 1 lžička citronové kůry
- 1 PL lisovaného česneku
- 1 PL oloupaného a nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička papriky
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky skořice
- 1 lžička soli a čerstvě mletého černého pepře (lze upravit podle chuti)
- 1/4 šálku nasekaného koriandru a další na servírování
Postup
- V míse prošlehejte jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, zázvor, kmín, koriandr, papriku, kajenský pepř, skořici, sůl, pepř a koriandr.
- Vložte kuře do uzavíratelného mrazicího sáčku.
- Kuřecí maso přelijte jogurtovou marinádou.
- Utěsněte sáček a zároveň vytlačte přebytečný vzduch.
- Kuřecí maso rovnoměrně potřete marinádou.
- Nechte v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny (nebo až 8 hodin u prsou, 24 hodin u stehen).
- Předehřejte plynový gril na 220 stupňů.
- Grilovací rošty očistěte a lehce potřete olejem (pomocí naolejované papírové utěrky a dlouhých kleští).
- Grilujte kuře, dokud nebude propečené, asi 5 až 7 minut z každé strany.
- Dobrou chuť!