Lahodné maso upravené na citronu a česneku podávané s kuskusem a čerstvými bylinkami je ideální, pokud si chcete užít večeři plnou chutí. V receptu se používají kuřecí stehna a koření, které má ve své spíži každý.
Co budeme potřebovat
- 8 vykostěných stehen
- 2 citrony
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- Červená cibule
- 320 ml kuřecího vývaru
- 240 g kuskusu
- Hrst petržele
- Hrst máty
Postup
- Stehna očistíme a odstraníme z nich kůži
- Z citrónů nastrouháme kůru a pro zatím jí dáme stranou
- Do velké mísy vymačkáme z citronů šťávu a přidáme 2 lžíce olivového oleje
- Osolíme, opepříme a přidáme kuře
- Kuře ve směsi promícháme, aby se dobře obalilo
- Mísu s kuřetem přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat
- Rozpálíme si velkou pánev, na které začneme stehna smažit
- Smažíme z každé strany přibližně 5 minut, poté snížíme teplotu a restujeme dalším 5-10 minut, dokud se stehna neuvaří
- Mezitím si na tenké plátky nakrájíme česnek a cibuli
- V pánvi na střední teplotu roztopíme ½ lžíce oleje
- Vhodíme česnek a cibuli
- Restujeme po dobu 5 minut, dokud nezměknou
- V menším hrnci začneme zahřívat vývar, dokud se nám nezačne vařit
- Poté ho sundáme ze sporáku, vsypeme kuskus, přikryjeme a necháme 5 minut odpočívat
- Když je kuskus hotový, přidáme zbytek oleje a přimícháme česnek s cibulí
- Bylinky si smícháme s citronovou kůrou a přidáme je do kuskusu
- Kuskus podáváme s usmaženým kuřecím masem