Kuře na grilu s barbecue omáčkou

Kuře na grilu s barbecue omáčkou

Jestli existuje populární omáčka, která by neměla chybět v žádné kuchyni, pak je to jednoznačně barbecue. Má svou specifickou a zcela nezaměnitelnou chuť i aroma. V kombinaci s kuřecím masem je naprosto super.

Ingredience:

  • 1 celé kuře (1 400 až 1 600 g)
  • Mořská sůl
  • Mletý černý pepř
  • 1/2 hrnku klasické barbecue omáčky

Postup:

  • Začneme tím, že nahřejeme gril a nachystáme si ho pro tzv. nepřímé grilování.
  • Nahřáté uhlí rozhrneme do stran, aby se ve středu grilu utvořilo méně rozpálené místo.
  • Kuře opláchneme ze všech stran i uvnitř a důkladně osušíme pomocí kuchyňských papírových utěrek.
  • Osolíme, opepříme a položíme do střední části roštu prsíčky nahoru.
  • Zaklopíme víkem a necháme grilovat zhruba 1 a půl hodiny.
  • Zhruba v polovině pečení kuře otočíme a grilujeme z druhé strany.
  • Hlavně je potřeba udržovat po celou dobu dostatečně rozpálený gril, takže v průběhu grilování doplňujeme pár hrstí dřevěného uhlí.
  • Asi 15 minut před koncem pečení odklopíme znovu gril a potřeme kuře omáčkou barbecue z obou stran.
  • Poté zaklopíme víko, a ještě necháme zbývajících 15 minut grilovat.
  • Důležité je, aby mělo maso v nejsilnější části stehna teplotu 160°C.
  • Když je kuře hotové, přendáme ho z grilu, zakryjeme alobalem a necháme ještě 20 minut odpočívat.
  • Potom jej můžeme servírovat.
Barbecue kuře z grilu podle receptu Marthy Stewart.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.