Kuře na kari bez smetany

Kuře na kari bez smetany
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Indickou kari omáčku si můžete připravit i bez smetany či mléka. Je to úplně snadný recept a i bez chybějící smetany je velmi chutný.

Ingredience

  • 500g kuřecích prsou
  • 1-2 cibule
  • 250g rajčat
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžíce mletého zázvoru
  • 3 lžíce kari
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 hrnky kuřecího vývaru (můžete nahradit bujónem rozmíchaným ve vodě)
  • sůl, pepř
  • olivový olej/kokosový olej

Postup

  • Nejdříve si nakrájejte rajčata a cibuli. Poté nakrájejte kuře na nudličky.
  • Nudličky vložte do misky, zasypte jej kurkumou, solí, zázvorem a česnekem. Vše dobře promíchejte a dejte marinovat na 30 minut.
  • Na pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli a zpěňte ji. Po 2 minutách přidejte skořici a smažte, dokud cibule nezezlátne.
  • Přidejte rajčata a vařte asi 2 minuty, občas promíchejte.
  • Nyní přidejte marinované kuřecí nudličky, zakryjte pokličkou a duste 5 minut.
  • Jemně promíchejte, opět zakryjte a duste dalších 10 minut, dokud se voda neodpaří.
  • Přidejte kari s kuřecím vývarem, promíchejte a opět pod pokličkou vařte 3-4 minuty.
  • Omáčku osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s rýží či s jakoukoliv přílohou dle vašich preferencí.
Pánev s kousky masa a indickou omáčkou.
Zdroj: theflavorbender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.