Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kuře
- 1 menší hlávka červeného zelí
- ocet
- cukr
- sůl
- celý pepř
- nové koření a bobkový list
- 1 cibule
- 15 dkg uzeného masa.
Postup receptu
- Červené zelí nakrájíme nadrobno, podlijeme vodou, osolíme, přidáme 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření a 1 bobkový list a dusíme doměkka
- Měkké zelí ochutíme cukrem, octem a solí tak, aby mělo pikantní chuť
- Na tuku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní na kostičky nakrájené uzené maso a orestujeme
- Pak směs cibule a masa smícháme se zelím
- Směsí naplníme kuře, vložíme do pekáče, posypeme kmínem, přidáme kousek sádla a upečeme
- Podáváme s bramborovým knedlíkem