Úžasný pikantní pokrm z jemných kousků kuřete a barevné zeleniny se sladko-slanou omáčkou! Sečuánské kuře asi všichni známe z čínských bister, vy si ho teď můžete jednoduše připravit u vás doma.
INGREDIENCE
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na 2,5 cm kousky
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- 1/2 šálku cibule, nakrájené na centimetrové kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na 2,5 cm kousky
- 1 zelená paprika, nakrájená na 2,5 cm kousky
- 25 malých sušených červených chilli papriček
- 1 lžíce sečuánského pepře (volitelně)
- 1 a 1/2 lžičky lisovaného česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- sůl a pepř na dochucení
Na omáčku:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 a 1/2 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 a 1/2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
POSTUP
- Vložte maso do misky s kukuřičným škrobem a solí a pepřem podle chuti.
- Promíchejte.
- Zahřejte rostlinný olej ve velké pánvi na vysokém plameni.
- Dejte kuře v jedné vrstvě do pánve.
- Smažte 3–4 minuty z každé strany do zlatohněda.
- Možná budete muset tento krok provést v dávkách.
- Vyjměte kuře z pánve.
- Přikryjte, aby zůstalo teplé.
- Do pánve přidejte cibuli a červenou a zelenou papriku.
- Vmíchejte chilli papričky a sečuánský pepř.
- Restujte 3-4 minuty nebo dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte česnek a zázvor do pánve; restujte dalších 30 sekund.
- Vraťte do pánve kuře.
- Zatímco se kuře a zelenina vaří, připravte si omáčku.
- V malé misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
- Přidejte omáčku do kuřecí směsi a přiveďte k varu; vařte 30 sekund až 1 minutu, nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Ihned podávejte.
Možná se vám budou hodit i naše recenze pánví wok. Kdo vyhrál v našem srovnání?