Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kuře
- 2 starší housky
- 1,5 dl horkého mléka
- 2 lžíce másla
- 2 vejce
- 2 plátky anglické slaniny
- 1 svazek jarní cibulky ( nebo 1 cibule)
- 1 mrkev
- 1 oloupané jablko a kousek celeru rozkrájené na drobné kostičky
- 1 lžíce oloupaných a sekaných mandlí
- 1 lžíce rozinek
- sůl
- špetka šalvěje
- špetka tymiánu
- špetka rozmarýnu
- špetka mletého pepře a muškátového květu
- zelené natě (kopřivy, pažitky, petrželky)
Postup receptu
- Housky nakrájíme na kostičky, přelijeme horkým mlékem, zamícháme máslo, sůl a všechny ostatní suroviny
- Příliš řídkou nádivku zahustíme strouhankou
- Nádivkou naplníme očištěné kuře v břišní dutině, zbytek umístíme pod kůži na prsou
- Kuře uzavřeme párátky nebo jehlou
- Kuře pečeme na másle a mírně podlité vodou nejdříve prsíčky dolů, zhruba v polovině pečení obrátíme a dopečeme doměkka
- Příloha: brambory, zeleninový salát