Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 40
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kuře
- 50 g másla
- 1 cibule
- sůl
- 100 g žampionů
- 0,25 kyselé smetany
Postup receptu
- V kastrole pozvolna opékáme kousky kuřete, které nemáme zatím osolené na másle do růžova
- Pak přidáme jemně nasekanou cibulku
- Až se cilbulka zapění kuře osolíme, zalijeme 2 dcl vody, přidáme pokrájené žampiony nebo hřiby a podusíme
- Když je kuře měkké, vyndáme je a šťávu zalijeme kyselou smetanou, rozmíchanou s moukou, a necháme přejít varem
- Jako příloha může být rýže, noky, knedlík