Kuře se zeleninou v římském hrnci

Kuře se zeleninou v římském hrnci
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 5

Výborný a chutný oběd pro celou rodinu. Příjemná obměna přípravy kuřete se zeleninou. Tak jen do toho.

Ingredience

  • celé kuře
  • 6-8 malých brambor, nakrájené na poloviny
  • 4-6 stroužků česneku, oloupaných a nepokrájených
  • 4 středně velké mrkve
  • 2 větší cibule, nakrájená na ⅛
  • 2-3 větvičky čerstvého tymiánu
  • 2-3 větvičky čerstvé šalvěje
  • 2-3 větvičky čerstvého oregana
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Horní a spodní část hliněného hrnce zcela ponořte do vody a před vařením namáčejte 30 minut.
  • Umyjte a osušte kuře. Před vložením do trouby by mělo mít kuře pokojovou teplotu.
  • Do hliněného hrnce vložte zeleninu a bylinky, na vrch položte kuře.
  • Posypete solí a pepřem. Dle chuti.
  • Umístěte hliněný hrnec do studené trouby a poté zahřejte na teplotu 230°C.
  • Pečte zakryté po dobu 1,5 hodiny nebo dokud kůže nezhnědne a nebude kuře měkké.
  • Vyjměte hrnec z trouby a odložte jej na korkové nebo dřevěné podložky.
  • Před podáváním nechte 15 minut odstát.
opečené kuře na zelenině
zdroj: lemonythyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.