Výborný a chutný oběd pro celou rodinu. Příjemná obměna přípravy kuřete se zeleninou. Tak jen do toho.
Ingredience
- celé kuře
- 6-8 malých brambor, nakrájené na poloviny
- 4-6 stroužků česneku, oloupaných a nepokrájených
- 4 středně velké mrkve
- 2 větší cibule, nakrájená na ⅛
- 2-3 větvičky čerstvého tymiánu
- 2-3 větvičky čerstvé šalvěje
- 2-3 větvičky čerstvého oregana
- sůl
- pepř
Postup
- Horní a spodní část hliněného hrnce zcela ponořte do vody a před vařením namáčejte 30 minut.
- Umyjte a osušte kuře. Před vložením do trouby by mělo mít kuře pokojovou teplotu.
- Do hliněného hrnce vložte zeleninu a bylinky, na vrch položte kuře.
- Posypete solí a pepřem. Dle chuti.
- Umístěte hliněný hrnec do studené trouby a poté zahřejte na teplotu 230°C.
- Pečte zakryté po dobu 1,5 hodiny nebo dokud kůže nezhnědne a nebude kuře měkké.
- Vyjměte hrnec z trouby a odložte jej na korkové nebo dřevěné podložky.
- Před podáváním nechte 15 minut odstát.