Kuře v remosce na zelenině

Kuře v remosce na zelenině
Příprava: 30 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 4

Tento vcelku odlehčený oběd připravíte do 90 minut. Zeleninu můžete nakombinovat podle svých chutí a preferencí. Vhodné jsou například houby místo zeleniny. Kuře lze nahradit třeba králíkem.

Ingredience

  • 700g kuřecích paliček (můžou být i stehna)
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1/2 menší cukety
  • 1/3 pórku (můžete nahradit cibulí)
  • 1 plechovka rajčatového pyré (200g)
  • 8ks rajčátek (cherry)
  • 2 drcené stroužky česneku (dle chuti i více)
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • plátky másla na kuře
  • koření dle vaší chuti (gyros, grilovací, koření na kuře)
  • voda na podlití (pokud zelenina nepustí dost tekutin)

Postup

  • Kuřecí maso důkladně omyjte, očistěte a osolte, případně opepřete.
  • Poté nakrájejte omytou zeleninu na větší kousky, přičemž rajčata můžete nechat celá nebo na půlky.
  • Nakrájenou zeleninou vyložte dno remosky a polijte rajčatovým pyré.
  • Okořeňte dle chuti, přidejte tymián a navrch naskládejte kuřecí maso, na které položte plátky másla.
  • Remosku zaklopte a pečte 60-70 minut podle velikosti masa.
  • V polovině doby pečení podlijte zeleninovou šťávou, případně podlijte, pokud zelenina nepustila dost vody.
  • V případě pečení jiného druhu masa, například králičího, dobu pečení prodlužte alespoň o 15 minut.
  • Hotový pokrm podávejte s rýží, brambory nebo třeba hranolkama.
Kuřecí stehýnko se zeleninou uvařené v remosce
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.