Tento vcelku odlehčený oběd připravíte do 90 minut. Zeleninu můžete nakombinovat podle svých chutí a preferencí. Vhodné jsou například houby místo zeleniny. Kuře lze nahradit třeba králíkem.
Ingredience
- 700g kuřecích paliček (můžou být i stehna)
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1/2 menší cukety
- 1/3 pórku (můžete nahradit cibulí)
- 1 plechovka rajčatového pyré (200g)
- 8ks rajčátek (cherry)
- 2 drcené stroužky česneku (dle chuti i více)
- tymián
- sůl
- pepř
- plátky másla na kuře
- koření dle vaší chuti (gyros, grilovací, koření na kuře)
- voda na podlití (pokud zelenina nepustí dost tekutin)
Postup
- Kuřecí maso důkladně omyjte, očistěte a osolte, případně opepřete.
- Poté nakrájejte omytou zeleninu na větší kousky, přičemž rajčata můžete nechat celá nebo na půlky.
- Nakrájenou zeleninou vyložte dno remosky a polijte rajčatovým pyré.
- Okořeňte dle chuti, přidejte tymián a navrch naskládejte kuřecí maso, na které položte plátky másla.
- Remosku zaklopte a pečte 60-70 minut podle velikosti masa.
- V polovině doby pečení podlijte zeleninovou šťávou, případně podlijte, pokud zelenina nepustila dost vody.
- V případě pečení jiného druhu masa, například králičího, dobu pečení prodlužte alespoň o 15 minut.
- Hotový pokrm podávejte s rýží, brambory nebo třeba hranolkama.