Vyzkoušejte také tento recept na vietnamský bun cha s kuřecím masem. Pokud chcete odlehčenou verzi, je tento recept tím pravým. Recept je na 2 porce.
Ingredience
- 300 g mletého kuřecího masa
- 1 menší šalotka
- stroužek česneku
- 1 ks limetky
- chilli pasta (volitelně)
- 1 lžíce rybí omáčky
- koriandr
- máta
- 100 g mrkve na nudličky
- 1/2 salátové okurky na kolečka
- 2 lžičky cukru
- olej
- rýžové nudle
Postup
- Šalotku oloupejte a nastrouhejte. Stejně tak nastrouhejte česnek. Lístky máty nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kolečka. Limetku oloupejte a odšťavněte.
- V misce smíchejte mleté kuřecí maso, šalotku, česnek, nasekanou mátu, limetkovou kůru a polovinu rybí omáčky. Dochuťte pepřem. Tuto směs rozdělte na 8 stejných dílků, které vyválejte do kuliček a poté rozválejte na placičky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí placičky dozlatova po dobu asi 2-3 minuty z každé strany.
- Mezitím v jiné míse smíchejte zbytek rybí omáčky, limetkovou šťávu, chilli česnekovou pastu a 2 lžičky cukru. Polovinu směsi dejte stranou a do druhé poloviny zamíchejte mrkev a okurku.
- Ve velké míse zalijte nudle vařící vodou podle návodu na obalu. Poté sceďte a propláchněte.
- Koriandr nasekejte nahrubo.
- Do misek nebo hlubokých talířů rozdělte nudle, kuřecí placičky a směs salátu z mrkve a okurky. Ozdobte mátou a koriandrem. Podávejte s připravenou omáčkou v mističce.