Kuřecí bun cha

Kuřecí bun cha

Vyzkoušejte také tento recept na vietnamský bun cha s kuřecím masem. Pokud chcete odlehčenou verzi, je tento recept tím pravým. Recept je na 2 porce.

Ingredience

  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 1 menší šalotka
  • stroužek česneku
  • 1 ks limetky
  • chilli pasta (volitelně)
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • koriandr
  • máta
  • 100 g mrkve na nudličky
  • 1/2 salátové okurky na kolečka
  • 2 lžičky cukru
  • olej
  • rýžové nudle

Postup

  • Šalotku oloupejte a nastrouhejte. Stejně tak nastrouhejte česnek. Lístky máty nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kolečka. Limetku oloupejte a odšťavněte.
  • V misce smíchejte mleté kuřecí maso, šalotku, česnek, nasekanou mátu, limetkovou kůru a polovinu rybí omáčky. Dochuťte pepřem. Tuto směs rozdělte na 8 stejných dílků, které vyválejte do kuliček a poté rozválejte na placičky.
  • Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí placičky dozlatova po dobu asi 2-3 minuty z každé strany.
  • Mezitím v jiné míse smíchejte zbytek rybí omáčky, limetkovou šťávu, chilli česnekovou pastu a 2 lžičky cukru. Polovinu směsi dejte stranou a do druhé poloviny zamíchejte mrkev a okurku.
  • Ve velké míse zalijte nudle vařící vodou podle návodu na obalu. Poté sceďte a propláchněte.
  • Koriandr nasekejte nahrubo.
  • Do misek nebo hlubokých talířů rozdělte nudle, kuřecí placičky a směs salátu z mrkve a okurky. Ozdobte mátou a koriandrem. Podávejte s připravenou omáčkou v mističce.
Kuřecí maso s rýžovými nudlemi a zeleninou.
Zdroj: myfoodbag.co.nz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.