Kuřecí Čína na kari

Kuřecí Čína na kari

Připravte si čínské kari tak, jak ho neznáte. Namísto kuřecího masa můžete použít i vepřové. Recept je zcela jednoduchý a zabere vám méně než hodinu času.

Ingredience

  • 400g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje/kokosového oleje
  • Hrst mraženého hrášku
  • Sůl, pepř
  • Rýže

Postup

  • Nakrájené kuřecí kousky obalte v mouce a dejte stranou.
  • V hluboké pánvi zahřejte lžíci oleje, na kterém zpěňte cibulku. Poté přidejte prolisovaný česnek a restujte asi minutu.
  • Vmíchejte kari, kurkumu, cukr a smažte další minutu. Poté přilijte vývar, sójovou omáčku a přiveďte k varu.
  • Vzniklou směs je vhodné rozmixovat tyčovým mixérem.
  • Na jiné pánvi zahřejte zbývající lžíci oleje a orestujte kuřecí maso ze všech stran. Poté přilijte rozmixovanou omáčku, vmíchejte hrášek a vše přiveďte k varu.
  • Vařte po dobu 5 minut a v případě potřeby přidejte trochu vody nebo kuřecího vývaru, pokud je omáčku potřeba zředit.
  • Hotové podávejte s uvařenou rýží.
Rýže s čínským kari a hráškem.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.