Kuřecí čtvrtky na zelenině

Kuřecí čtvrtky na zelenině
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 6

Tento pokrm si oblíbíte nejen pro jeho skvělou chuť, ale také proto, že na jeho přípravu vám stačí pouze jeden pekáč. Nemusíte se tak obávat množství špinavého nádobí.

Ingredience:

  • 6 kuřecích čtvrtek
  • 4 brambory
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 paprika
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/3 šálku másla
  • kmín
  • grilovací koření
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Kuřecí čtvrtky důkladně omyjte a očistěte. Případně je můžete na vnitřní straně u kosti naříznout tak, aby kost byla vidět. Maso se následně lépe propeče.
  2. V misce smíchejte rozpuštěné máslo a koření.
  3. Česnek, cibuli a mrkev oloupejte, brambory nikoli.
  4. Následně veškerou zeleninu pokrájejte na kousky. Velikost záleží na vašich preferencích.
  5. Do pekáče či hlubšího plechu vložte zeleninu a na ni následně položte kuřecí čtvrtky.
  6. Zalijte bílým vínem a následně přelijte přibližně třemi čtvrtinami připravené marinády z másla a koření.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 200°C přibližně 20 minut.
  8. Po uplynutí této doby potřete maso ještě jednou zbylou marinádou a poté pečte ještě dalších 25 minut.

Takto připravené kuřecí čtvrtky můžete konzumovat jen tak, nebo je lze podávat zároveň s rýží.

Kousky kuřete připravované na plechu společně s bramborami, paprikou, cibulí, mrkví a česnekem
zdroj: dontgobaconmyheart.co.uk

Pečené kuřecí čtvrtky lze snadno připravit i v pečence. Jak dopadla recenze pečenek od Ety?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.