Tento pokrm si oblíbíte nejen pro jeho skvělou chuť, ale také proto, že na jeho přípravu vám stačí pouze jeden pekáč. Nemusíte se tak obávat množství špinavého nádobí.
Ingredience:
- 6 kuřecích čtvrtek
- 4 brambory
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 1 paprika
- 5 stroužků česneku
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/3 šálku másla
- kmín
- grilovací koření
- sladká paprika
- sůl
- pepř
Postup:
- Kuřecí čtvrtky důkladně omyjte a očistěte. Případně je můžete na vnitřní straně u kosti naříznout tak, aby kost byla vidět. Maso se následně lépe propeče.
- V misce smíchejte rozpuštěné máslo a koření.
- Česnek, cibuli a mrkev oloupejte, brambory nikoli.
- Následně veškerou zeleninu pokrájejte na kousky. Velikost záleží na vašich preferencích.
- Do pekáče či hlubšího plechu vložte zeleninu a na ni následně položte kuřecí čtvrtky.
- Zalijte bílým vínem a následně přelijte přibližně třemi čtvrtinami připravené marinády z másla a koření.
- Pečte v troubě předehřáté na 200°C přibližně 20 minut.
- Po uplynutí této doby potřete maso ještě jednou zbylou marinádou a poté pečte ještě dalších 25 minut.
Takto připravené kuřecí čtvrtky můžete konzumovat jen tak, nebo je lze podávat zároveň s rýží.

Pečené kuřecí čtvrtky lze snadno připravit i v pečence. Jak dopadla recenze pečenek od Ety?