Tento snadný recept na gnocchi s kuřecím masem bez smetany, je lehčí, zdravější a rychlejší na přípravu. Nebo si připravte zdravější verzi italských lasagní z cukety!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa
- 1/4 lžičky soli
- špetka černého pepře
- 450 g bramborových noků
- 60 g másla
- 400 g listů baby špenátu (nebo nakrájených listů kapusty)
- 400 g sladké kukuřice (okapaná)
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
Postup
- V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Prsa opékejte v pánvi na oleji 6 až 8 minut z každé strany, dokud nebude zlatavě hnědé.
- Přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Prso nakrájejte na plátky.
- Gnocchi připravte ve vroucí vodě podle návodu na obalu.
- Rozpusťte máslo ve stejné pánvi na střední teplotu, pokračujte ve vaření 2 až 3 minuty nebo dokud máslo nezíská zlatohnědou barvu.
- Přidejte noky, špenát a kukuřici na pánev, vařte 3 až 5 minut, dokud noky nejsou zlatavě hnědé a špenát lehce nezvadne.
- Přidejte kuře a ohřejte.
- Těsně před podáváním posypte parmazánem.