Kuřecí gnocchi na másle

Kuřecí gnocchi na másle

Tento snadný recept na gnocchi s kuřecím masem bez smetany, je lehčí, zdravější a rychlejší na přípravu. Nebo si připravte zdravější verzi italských lasagní z cukety!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka černého pepře
  • 450 g bramborových noků
  • 60 g másla
  • 400 g listů baby špenátu (nebo nakrájených listů kapusty)
  • 400 g sladké kukuřice (okapaná)
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

  • V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Prsa opékejte v pánvi na oleji 6 až 8 minut z každé strany, dokud nebude zlatavě hnědé.
  • Přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Prso nakrájejte na plátky.
  • Gnocchi připravte ve vroucí vodě podle návodu na obalu.
  • Rozpusťte máslo ve stejné pánvi na střední teplotu, pokračujte ve vaření 2 až 3 minuty nebo dokud máslo nezíská zlatohnědou barvu.
  • Přidejte noky, špenát a kukuřici na pánev, vařte 3 až 5 minut, dokud noky nejsou zlatavě hnědé a špenát lehce nezvadne.
  • Přidejte kuře a ohřejte.
  • Těsně před podáváním posypte parmazánem.
Gnocchi opečené na lahodném másle a bylinkách s kuřecím masem.
Zdroj: eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.