Tento krémový kuřecí pokrm se připravuje tak rychle, že ho budete moci servírovat na stůl za pouhých 10 minut! Jestli hledáte další inspiraci na rychle recepty vyzkoušejte naše zapečené italské panini.
Co budeme potřebovat
- 100 g crème fraîche (čerstvý sýr př. Philadelphia)
- 5 g kuřecího bujónu
- 30 g protlaku
- 250 g kuřecího stehna nakrájeného na kostičky
- 350 g noků
- 80 g baby listového špenátu
- 125 g cherry rajčat
- olivový olej
- pepř
- sůl
- rostlinný olej
Postup
- Rozehřejte velkou pánev s kapkou rostlinného oleje na středně vysokou teplotu.
- Rozehřejte na druhou samostatnou velkou pánev středně vysokou teplotu a vydatně kápněte olivovým olejem.
- Cherry rajčata nakrájejte na polovinu.
- Když je pánev s rostlinným olejem rozpálená, přidejte na kostičky nakrájené kuřecí stehno s protlakem a vařte 2-3 minuty dozlatova.
- Jakmile je druhá pánev rozpálená, přidejte noky a dochuťte špetkou soli.
- Gnocchi vařte 4–5 minut nebo dokud nezezlátnou a nezačnou křupat.
- Gnocchi jednou za čas promíchejte na pánvi, abyste měli jistotu, že jsou celé křupavé!
- Špenát, bujón a rozpůlená cherry rajčata přidejte ke kuřeti se špetkou soli a černého pepře.
- Vařte 2-3 minuty, dokud špenát nezvadne a kuře není propečené.
- Jakmile je kuře hotové, přidejte čerstvý sýr a vše dobře promíchejte.
- Jakmile budou křupavé, přidejte gnocchi do smetanové rajčatové a kuřecí omáčky a vše promíchejte.