Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

Na kuřecí guláš se dají použít prsní i stehenní řízky v plátcích nebo krájené na kostky. Komu nevadí obírání kostí v omáčce, tak se hodí i kuře porcované na kousky nebo kuřecí čtvrtky. Kůži však předem stáhneme.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 střední cibule nakrájené na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 90 g nakrájené slaniny
  • 4 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 3 stroužky česneku, lisované
  • 800 g kuřecích stehen, nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 400 g nakrájených rajčat v konzervě
  • sůl a pepř na dochucení

K podávání:

  • rýže nebo těstoviny / kaše / pečené brambory / chléb
  • zakysaná smetana (volitelně)
  • 2 lžíce petrželky (volitelně)

POSTUP

  • Cibuli, papriku a olivový olej dáme do velkého hrnce a 5 minut s pokličkou restujeme, dokud cibule a paprika nezměkne.
  • Přidáme nakrájenou prorostlou slaninu a zvýšíme plamen.
  • Smažíme 3 minuty, dokud se slaninka, paprika a cibule trochu nezbarví.
  • Ztlumíme plamen a přidáme papriku, kmín a česnek.
  • Restujeme 1 minutu.
  • Přidáme kuře, rajčata v konzervě, sůl a pepř a přivedeme k varu.
  • Ztlumíme plamen, přikryjeme poklicí a vaříme 45 minut.
  • V případě potřeby můžeme přidat trochu vody.
  • Případně můžeme tento guláš vařit i v troubě při 180 stupních Celsia po stejnou dobu nebo trochu déle.
  • Podáváme s rýží, zakysanou smetanou a posypané petrželkou.
Guláš z kuřecího masa se zeleninou v hrnci se lžící.
www.easypeasyfoodie.com

Máme pro vás i 5 úžasných receptů na guláš z divočáka, který se vám bude v ústech jen rozplývat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.