Na kuřecí guláš se dají použít prsní i stehenní řízky v plátcích nebo krájené na kostky. Komu nevadí obírání kostí v omáčce, tak se hodí i kuře porcované na kousky nebo kuřecí čtvrtky. Kůži však předem stáhneme.
INGREDIENCE
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 střední cibule nakrájené na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájená
- 1 červená paprika, nakrájená
- 90 g nakrájené slaniny
- 4 lžičky uzené papriky
- 1 lžička kmínu
- 3 stroužky česneku, lisované
- 800 g kuřecích stehen, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 400 g nakrájených rajčat v konzervě
- sůl a pepř na dochucení
K podávání:
- rýže nebo těstoviny / kaše / pečené brambory / chléb
- zakysaná smetana (volitelně)
- 2 lžíce petrželky (volitelně)
POSTUP
- Cibuli, papriku a olivový olej dáme do velkého hrnce a 5 minut s pokličkou restujeme, dokud cibule a paprika nezměkne.
- Přidáme nakrájenou prorostlou slaninu a zvýšíme plamen.
- Smažíme 3 minuty, dokud se slaninka, paprika a cibule trochu nezbarví.
- Ztlumíme plamen a přidáme papriku, kmín a česnek.
- Restujeme 1 minutu.
- Přidáme kuře, rajčata v konzervě, sůl a pepř a přivedeme k varu.
- Ztlumíme plamen, přikryjeme poklicí a vaříme 45 minut.
- V případě potřeby můžeme přidat trochu vody.
- Případně můžeme tento guláš vařit i v troubě při 180 stupních Celsia po stejnou dobu nebo trochu déle.
- Podáváme s rýží, zakysanou smetanou a posypané petrželkou.
Máme pro vás i 5 úžasných receptů na guláš z divočáka, který se vám bude v ústech jen rozplývat!