Lahodná restovaná játra s cibulkou a portským vínem si příjemně pohrají s vašimi chuťovými buňkami a vy poznáte, že i vnitřnosti mohou být naprosto luxusní pochoutkou!
Ingredience
- 3 lžíce oleje
- 3 cibule nakrájené na tenké plátky
- 3/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 500 g kuřecích jater
- 1/2 šálku vína Madeira
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 2 lžíce nakrájené čerstvé petrželky
Postup
- Na pánev dejte 2 lžíce oleje, rozehřejte a přidejte nakrájenou cibuli.
- Přidejte polovinu soli a pepře, restujte do zlatova, poté je přendejte z pánve do misky.
- Kuřecí játra omyjte a překrojte vždy na polovinu.
- Na pánev přidejtezbylou lžíci oleje a do rozehřátého oleje vložte kousky jater.
- Přidejte zbytek soli a pepře a orestujte ze všech stran.
- Játra by měla zůstat uvnitř mírně růžová.
- Do pánve k játrům přidejte Madeiru, vložte orestovanou cibuli a krátce prohřejte.
- Servírujte s nakrájenou petrželkou a ozdobte uvařeným vejcem nakrájeným na osminky.
- Jako přílohu lze podávat toast nebo topinku, nebo opékané brambory či tortillu.
Podívejte se i na našich 6 nejlepších receptů na osmažená játra. Který vyzkoušíte jako první?