Kuřecí játra smažená v těstíčku

Kuřecí játra smažená v těstíčku

Domníváte se, že na obalení je jako jedna z ingrediencí vždy nutná strouhanka? Tento jednoduchý recept vás přesvědčí o opaku!

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 4 PL hladké mouky
  • olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá pažitka či petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Ve větší misce smíchejte vejce, zakysanou smetanu, mouku, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř.
  2. Vše důkladně promíchejte do podoby hladkého těstíčka a misku odložte stranou.
  3. Játra omyjte, odblaňte a případně rozkrojte na polovinu.
  4. Pokud chcete, můžete je rovněž mírně naklepat, aby dostala podobu řízku.
  5. Následně játra osolte, opepřete a ponořte do těstíčka.
  6. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a následně jednotlivé kousky jater smažte dozlatova.
  7. Po vyjmutí játra položte na papírové utěrky, které absorbují přebytečný olej.

Játra obalovaná v těstíčku posypejte čerstvými bylinkami a servírujte s bramborovou kaší či zeleninovým salátem.

Kuřecí játra v těstíčku s pažitkou
zdroj: it.nextews.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.