Domníváte se, že na obalení je jako jedna z ingrediencí vždy nutná strouhanka? Tento jednoduchý recept vás přesvědčí o opaku!
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 3 stroužky česneku
- 3 vejce
- 1 šálek zakysané smetany
- 4 PL hladké mouky
- olej
- sůl, pepř
- čerstvá pažitka či petrželka na ozdobu
Postup:
- Ve větší misce smíchejte vejce, zakysanou smetanu, mouku, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř.
- Vše důkladně promíchejte do podoby hladkého těstíčka a misku odložte stranou.
- Játra omyjte, odblaňte a případně rozkrojte na polovinu.
- Pokud chcete, můžete je rovněž mírně naklepat, aby dostala podobu řízku.
- Následně játra osolte, opepřete a ponořte do těstíčka.
- Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a následně jednotlivé kousky jater smažte dozlatova.
- Po vyjmutí játra položte na papírové utěrky, které absorbují přebytečný olej.
Játra obalovaná v těstíčku posypejte čerstvými bylinkami a servírujte s bramborovou kaší či zeleninovým salátem.