Játra jsou skvělým zdrojem vitaminu A, D a všech vitaminů skupiny B. Vychutnejte si je v jemné smetanové omáčce.
INGREDIENCE
- 0,5 kg kuřecích jater
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/4 hrnku bílého vína
- 1/4 hrnku smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
POSTUP
- Na větší pánvi rozpalte olej.
- Přidejte najemno nasekanou cibuli a česnek a orestujte.
- Přidejte játra a opékejte 5-7 minut.
- Přilijte víno a smetanu.
- Zasypte tymiánem, paprikou, osolte a opepřete.
- Zamíchejte, přiveďte k varu a ještě 5 minut provařte.
- Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte