Kuřecí játra v jemné omáčce

Kuřecí játra v jemné omáčce

Játra jsou skvělým zdrojem vitaminu A, D a všech vitaminů skupiny B. Vychutnejte si je v jemné smetanové omáčce. 

INGREDIENCE

  • 0,5 kg kuřecích jater
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Na větší pánvi rozpalte olej.
  2. Přidejte najemno nasekanou cibuli a česnek a orestujte.
  3. Přidejte játra a opékejte 5-7 minut.
  4. Přilijte víno a smetanu.
  5. Zasypte tymiánem, paprikou, osolte a opepřete.
  6. Zamíchejte, přiveďte k varu a ještě 5 minut provařte.
  7. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte
Smetanová omáčka s kuřecími játry

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.