Kuřecí kaldoun

Kuřecí kaldoun

Tato krémová kuřecí polévka je perfektní pro servírování za chladného počasí. Hustá a vydatná, rychle uvařená! Spojte tento snadný recept na polévku se zeleninovým salátem nebo, pokud máte opravdu hlad, grilovaným sýrovým sendvičem.

Co budeme potřebovat

  1. 750 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže (nakrájená na 2 plátky)
  2. 2 lžičky řepkového oleje
  3. 2 lžíce másla
  4. Lžíce hladké mouky
  5. 80 g jemně nakrájené cibule
  6. 2 střední mrkve (nakrájené)
  7. 2 celerové stonky (nakrájené)
  8. 120 g mražené kukuřice
  9. 500 ml kuřecího vývaru
  10. Lžička kopru
  11. 120 g mraženého hrášku
  12. 250 ml smetany na vaření
  13. Sůl

Postup

  1. Rozpustíme máslo s olivovým olejem ve velkém hrnci na středně vysokou teplotu
  2. Přidáme cibuli, mrkev, celer a sůl a za častého míchání vaříme až 8 minut, dokud zelenina mírně nezměkne
  3. Přidáme mouku a mícháme, aby se zelenina obalila
  4. Přilijeme vývar a smetanu a směs necháme projít varem
  5. Vmícháme kuřecí maso a hrášek, hrnec přikryjeme a vaříme na nízkou teplotu, dokud se kuře neuvaří
  6. Podle potřeby můžeme přilévat vodu nebo vývar, pokud by se nám polévka zdála příliš hustá
  7. Ihned podáváme

Jestli jste stále hladoví, tak si připravte jeden z těchto receptů na poke bowl, které vás již dozajista zasytí! A jestli nemáte chuť na salát pochutnejte si na některé z těchto skvělých variant na opečené toasty!

Krémová polévka plná kuřecího masa se zeleninou v hrnci.
Zdroj: saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.