Kuřecí karbanátky plněné vejcem

Kuřecí karbanátky plněné vejcem
Příprava: 40 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Klasicky se tento pokrm připravuje ze směsi hovězího a vepřového masa, pokud ale dáváte přednost lehčím pokrmům, můžete použít i maso kuřecí nebo krůtí.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 400 g kuřecího mletého masa
  • 2 PL nasekaného kopru
  • 2 PL nasekané petrželky
  • 2 PL kečupu
  • 2 čajové lžičky dijonské hořčice
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 rozšlehaná vejce
  • olej na smažení

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200 °C.
  • Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.
  • Ve velké míse smíchejte mleté kuřecí maso, kopr, petrželku, kečup, dijonskou hořčici, čtvrt šálku strouhanky, sůl a pepř.
  • Vzniklou směs důkladně promíchejte a rozdělte na čtyři rovnoměrné porce.
  • Zbylou strouhanku a parmazán smíchejte v jiné misce míse.
  • Následně vejce uzavřete do směsi mletého masa.
  • Pštrosí vejce obalte mouce, rozšlehaném vejci a směsi strouhanky a parmazánu.
  • Obalená vejce odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Před vložením do trouby potřete ze všech stran olivovým olejem.
  • Pečte přibližně 25 až 30 minut.
Skotská vejce z kuřecího masa.
zdroj: myfoodbook.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.