Klasicky se tento pokrm připravuje ze směsi hovězího a vepřového masa, pokud ale dáváte přednost lehčím pokrmům, můžete použít i maso kuřecí nebo krůtí.
Ingredience
- 4 vejce
- 400 g kuřecího mletého masa
- 2 PL nasekaného kopru
- 2 PL nasekané petrželky
- 2 PL kečupu
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- 1 šálek strouhanky
- 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 rozšlehaná vejce
- olej na smažení
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.
- Ve velké míse smíchejte mleté kuřecí maso, kopr, petrželku, kečup, dijonskou hořčici, čtvrt šálku strouhanky, sůl a pepř.
- Vzniklou směs důkladně promíchejte a rozdělte na čtyři rovnoměrné porce.
- Zbylou strouhanku a parmazán smíchejte v jiné misce míse.
- Následně vejce uzavřete do směsi mletého masa.
- Pštrosí vejce obalte mouce, rozšlehaném vejci a směsi strouhanky a parmazánu.
- Obalená vejce odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Před vložením do trouby potřete ze všech stran olivovým olejem.
- Pečte přibližně 25 až 30 minut.
