Kuřecí karbanátky s teriyaki omáčkou

Kuřecí karbanátky s teriyaki omáčkou

Šťavnaté kuřecí karbanátky podávané s lahodnou asijskou omáčku z mirinu, sójové omáčky a cukru nemohou být lepší. Zamilují si je i ti nejnáročnější strávníci!

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého kuřecího masa pokojové teploty
  • žloutek z 1 vejce
  • 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 špetky mletého bílého nebo černého pepře
  • 3 špetky kajenského pepře
  • 1 lžíce mirinu (volitelně)
  • 1 lžička praženého sezamového oleje
  • 2 lžíce oleje na vaření

Na teriyaki omáčku:

  • 1/3 šálku mirinu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience na karbanátky dohromady.
  • Chcete-li z mleté ​​kuřecí směsi tvarovat placičky, namočte si obě ruce vodou.
  • Naberte část kuřecí směs, vytvarujte kouli a zploštěte ji rukama.
  • Dejte stranou.
  • Opakujte se zbylou masovou směsí.
  • Rozehřejte pánev na středně nízkém plameni.
  • Přidejte olej na vaření.
  • Kuřecí placičky přendejte na pánev a smažte asi 1-2 minuty z každé strany.
  • Pokud střed není propečený, otáčejte tam a zpět a pokračujte ve smažení.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku v malém hrnci.
  • Na mírném ohni poduste a zredukujte na hustší konzistenci, asi 10 minut.
  • Kuřecí placičky podávejte s omáčkou.
  • Nechte si chutnat!
Kuřecí karbanátky podávané s lahodnou asijskou omáčku z mirinu, sójové omáčky a cukru.
www.rasamalaysia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.