Pokud si libujete v indické kuchyni, tyto pokrmy jsou těmi pravými pro vás.
Představíme si ty nejlepší recepty na kuřecí na kari a už je jen na vás, který z nich si vyzkoušíte.
Jako bonus na konci článku naleznete nejen původ koření kari, ale také návod, jak si jej „po domácku“ namícháte.
Naše recepty
Jak na domácí směs kari?
Možná jste si mylně mysleli, že kari je samostatné koření. Ve skutečnosti je toto koření směsí více přísad. A my vám nastíníme, jak si kari koření namícháte pěkně po domácku.
Těmi hlavními přísadami kari směsi je zpravidla kurkuma, která dodá koření zářivě žlutou barvu, dále kmín a koriandr.
Postupujte velmi opatrně. Poměry přísad musí být dodrženy zcela přesně, aby jste získali tu správnou chuť a vůni. Obzvláště s kurkumou zacházejte opatrně. Při vyšším množství kurkumy by pak vaše kari mohlo chutnat velmi hořce.
Budete potřebovat:
- 2 PL mletého kmínu (druh cumin)
- 1,5 PL kurkumy
- 2 PL mletého koriandru
- 2 PL zázvoru
- 1/2 PL kardamonu
- 1 ČL mleté skořice
- 1 ČL mletého chilli
- 1 PL hořčičného semínka
Pokud nemáte některé z koření mleté, jednoduše stačí jej pomlít ve hmoždíři.
Své hotové koření můžete vyzkoušet na jednom z receptů v tomto článku, anebo se inspirujte těmito skvělými recepty na bílkovinovou bombu a sice cizrnové kari ve třech variantách.