Kombinace kuřecího masa a manga je naprosto luxusní! Připravte si lahodnou nasládlou omáčku z kokosového mléka, žlutého kari a manga s kuřecími kousky a rýží a sami budete překvapeni, jak skvělý tento pokrm je.
Co budete potřebovat
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená
- 1/2 červené papriky, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce žlutého kari
- 1/2 lžičky drceného římského kmínu
- 2 manga, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 2 lžíce jablečného nebo bílého octa
- 400 ml kokosového mléka z konzervy
- 600 g kuřecích stehen nebo prsou bez kosti a kůže, nakrájených na 2,5 cm kousky
- 1/3 šálku zlatých rozinek (volitelně)
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvý koriandr na ozdobu
- vařená rýže, k podávání
Postup
- Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
- Přidejte cibuli a papriku a za občasného míchání restujte do změknutí asi 5 minut.
- Přidejte česnek a zázvor a restujte další minutu.
- Přidejte kari a římský kmín a restujte ještě několik minut.
- Koření část oleje absorbuje, takže pokud se vám něco začne příliš lepit na dno pánve, přidejte do pánve ještě trochu oleje.
- Do pánve dále přidejte ocet, kokosové mléko a jedno ze dvou nakrájených mang.
- Zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a vařte na mírném plameni asi 15 minut, občas promíchejte.
- Odstraňte pánev ze sporáku.
- Naberte omáčku do mixéru.
- Omáčku rozmixujte na hladkou kaši.
- Vraťte omáčku do pánve.
- Přidejte maso a rozinky (pokud používáte) do pánve a vraťte na mírný plamen.
- Zakryjte pánev a nechte vařit 8 až 10 minut.
- Rozřízněte největší kus masa a zkontrolujte, zda je již hotový.
- Přidejte zbývající nakrájené mango a vařte při velmi nízké teplotě další minutu nebo dvě, odkryté.
- Pokud je pokrm příliš sladký, přidejte ještě trochu octa.
- Pokud není dost sladký, můžete přidat špetku cukru.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s rýží a podle potřeby ozdobte koriandrem.