Tohle je zaručeně ten nejlepší recept na kuřecí křidýlka, který jste vyzkoušeli! Úžasná marináda ve středomořském stylu propůjčuje kuřetí maximální chuť v každém soustu. Podávejte se studenými tzatziki nebo s vaším oblíbeným dipem.
INGREDIENCE
Na marinádu:
- 1 velká červená cibule, nakrájená na čtvrtky
- 8 stroužků česneku
- ½ šálku extra panenského olivového oleje
- šťáva ze 2 citronů
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- ½ lžičky vloček červeného chilli
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky muškátového oříšku
Na křídla:
- 1 kg kuřecích křídel
- sůl
- 2 citrony, rozpůlené
POSTUP
- V míse velkého kuchyňského robotu s čepelí smíchejte cibuli, česnek, olivový olej, citronovou šťávu a koření.
- Pulsujte, dokud se vše dobře nespojí do husté marinády.
- Kuřecí křidélka dobře osolte a vložte je do sáčku na zip.
- Nalijte k nim marinádu a zavřete sáček.
- Sáček trochu promasírujte, aby se marináda rozprostřela.
- Položte sáček s křídly naplocho na velký talíř nebo tác.
- Dejte na 2 až 4 hodiny do lednice a v polovině sáček obraťte.
- Zahřejte plynový gril na 220 stupňů Celsia a lehce naolejujte rošty.
- Setřeste přebytečnou marinádu a pak křídla položte na přímé teplo.
- Zakryjte gril a grilujte křidélka 15 až 20 minut, každých 5 minut otočte, dokud nejsou úplně propečená.
- Citrony ogrilujte dužinou dolů.
- Křídla ihned podávejte s grilovanými citrony.
- Servírujte se svým oblíbeným dipem.