Kuřecí krokety jsou ideální jako večeře, obzvlášť čekáte-li hosty. Malé kuličky z kuřete, brambor a sýru obalené ve strouhance, smažené do křupava a do zlatova, všechny uchvátí!
Ingredience
- 2 šálky (500 ml) oloupaných a na kostičky nakrájených bílých brambor
- 3 šálky (750 ml) nastrouhaného sýru mozzarella
- 1 a 1/2 šálku (375 ml) nastrouhaného vařeného kuřete
- 4 vejce
- 1/2 šálku (125 ml) hladké mouky
- 1 šálek (250 ml) strouhanky
- olej na smažení
Postup
- Vyložte pánev 28 x 20 cm potravinářskou fólií a dejte stranou.
- Ve velkém hrnci vařte v osolené vodě brambory tak dlouho, dokud nebudou hodně jemné.
- Zceďte.
- Brambory rozšťouchejte.
- Přidejte sýr, kuře, jedno vejce a promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Směs dejte do pánve a rovnoměrně umačkejte.
- Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v chladu po dobu nejméně 3 hodin.
- Předehřejte olej ve fritéze na 190 ° C.
- Plech vyložte papírovými utěrkami.
- Mouku dejte na talíř, tři zbývající vejce, lehce rozšlehaná, do mělké misky a strouhanku na další talíř.
- Zchlazenou směs zformujte na pomoučeném povrchu a nakrájejte na 36 tyčinek, 6 x 6.
- Tyčinky obalte v mouce a oklepte.
- Ponořte do vaječné směsi a nechte okapat.
- Poté obalte tyčinky ve strouhance.
- Na oleji smažte 6 až 8 tyčinek najednou asi 2 minuty nebo do zlatova.
- Přendejte na plech.
- Ihned podávejte nebo zamrazte.