Uvařte si skvělý oběd nebo večeři pro vás a vaše blízké. I přesto, že je potřeba více ingrediencí, končený výsledek stojí za to!
Ingredience na kuře
- 800 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
- 1 PL vína Shaoxing nebo suché sherry
- 1 PL sójové omáčky
- 2 ČL jedlé sody
- 1 ČL kukuřičného škrobu/kukuřičné mouky
Ingredience na omáčku
- 1/2 šálku kuřecího vývaru, lze použít i vodu
- 5 PL lehké sójové omáčky
- 2 PL čínského černého octa (lze nahradit balsamicem)
- 2 PL čínského vína Shaoxing (nebo suché sherry)
- 2 ČL tmavé sójové omáčky
- 2 ČL hoisinové omáčky
- 2 PL cukru
- 1 ČL kukuřičného škrobu/kukuřičné mouky
Ostatní ingredience
- 4 PL rostlinného oleje
- 4 až 6 stroužků česneku
- 1 PL mletého zázvoru
- 1/2 červené papriky nakrájené na kostičky
- 1/2 zelené papriky nakrájené na kostičky
- 8-10 sušených chilli nakrájených na kousky (podle chuti)
- 1 PL sečuánských pepřových zrn, mleté
- 4 stonky nakrájené zelené cibule/pórek
- 1/2 šálku pražených/nesolených arašídů
- 2 ČL sezamového oleje (podle chuti)
Postup
- Smíchejte v míse všechny ingredience na kuře; zakryjte a marinujte po dobu 10 minut.
- Smíchejte suroviny na omáčku a dejte stranou.
- Zahřejte velkou pánev, pánev nebo wok na vysokou teplotu.
- Přidejte 2 lžíce oleje, přidejte marinované kuře, které smažte kuře po dobu 3-4 minut, dokud okraje nezhnědnou.
- Sejměte z ohně a odložte stranou.
- Do stejně velké pánve přidejte zbývající olej, vmíchejte česnek, zázvor, chilli, papriky, sečuánský pepř.
- Za stálého míchání smažíme 1 minutu.
- Připravenou omáčku promíchejte, poté přilijte do pánve a za míchání přiveďte k varu.
- Jakmile omáčka začne houstnout, přidejte kuře a míchejte, dokud není kuře rovnoměrně obalené a omáčka nezhoustne.
- Vmícháme zelenou cibuli, arašídy a sezamový olej, dobře promíchejte a pokračujte ve vaření další 2 minuty.
- Ihned podávejte s dušenou/vařenou rýží.