Kuřecí Kung Pao s arašídy

Kuřecí Kung Pao s arašídy
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Uvařte si skvělý oběd nebo večeři pro vás a vaše blízké. I přesto, že je potřeba více ingrediencí, končený výsledek stojí za to!

Ingredience na kuře

  • 800 g kuřecích prsou nakrájených na kostičky
  • 1 PL vína Shaoxing nebo suché sherry
  • 1 PL sójové omáčky
  • 2 ČL jedlé sody
  • 1 ČL kukuřičného škrobu/kukuřičné mouky

Ingredience na omáčku

  • 1/2 šálku kuřecího vývaru, lze použít i vodu
  • 5 PL lehké sójové omáčky
  • 2 PL čínského černého octa (lze nahradit balsamicem)
  • 2 PL čínského vína Shaoxing (nebo suché sherry)
  • 2 ČL tmavé sójové omáčky
  • 2 ČL hoisinové omáčky
  • 2 PL cukru
  • 1 ČL kukuřičného škrobu/kukuřičné mouky

Ostatní ingredience

  • 4 PL rostlinného oleje
  • 4 až 6 stroužků česneku
  • 1 PL mletého zázvoru
  • 1/2 červené papriky nakrájené na kostičky
  • 1/2 zelené papriky nakrájené na kostičky
  • 8-10 sušených chilli nakrájených na kousky (podle chuti)
  • 1 PL sečuánských pepřových zrn, mleté
  • 4 stonky nakrájené zelené cibule/pórek
  • 1/2 šálku pražených/nesolených arašídů
  • 2 ČL sezamového oleje (podle chuti)

Postup

  • Smíchejte v míse všechny ingredience na kuře; zakryjte a marinujte po dobu 10 minut.
  • Smíchejte suroviny na omáčku a dejte stranou.
  • Zahřejte velkou pánev, pánev nebo wok na vysokou teplotu.
  • Přidejte 2 lžíce oleje, přidejte marinované kuře, které smažte kuře po dobu 3-4 minut, dokud okraje nezhnědnou. 
  • Sejměte z ohně a odložte stranou.
  • Do stejně velké pánve přidejte zbývající olej, vmíchejte česnek, zázvor, chilli, papriky, sečuánský pepř.
  • Za stálého míchání smažíme 1 minutu. 
  • Připravenou omáčku promíchejte, poté přilijte do pánve a za míchání přiveďte k varu. 
  • Jakmile omáčka začne houstnout, přidejte kuře a míchejte, dokud není kuře rovnoměrně obalené a omáčka nezhoustne.
  • Vmícháme zelenou cibuli, arašídy a sezamový olej, dobře promíchejte a pokračujte ve vaření další 2 minuty.
  • Ihned podávejte s dušenou/vařenou rýží.
Kung Pao s kuřecím masem
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.