Tento recept na soté s kuřecím masem a kari je vhodný pro celou rodinu a je dostatečně snadný na přípravu v rušném týdnu. Podávejte s basmati rýží a večeře je hotová! Pro další inspiraci na kuře na kari se podívejte na naše recepty.
Co budeme potřebovat
- 750 g kuřecích prsou
- sůl
- černý pepř
- 2½ lžičky kari
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 středně žlutá cibule (nakrájená nadrobno)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 240 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky cukru
- 1 šálek mraženého hrášku
- 60 g řeckého jogurtu
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- Kuře rovnoměrně posypte ¾ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a 1 lžičkou kari.
- Zahřejte 1 ½ lžíce oleje na pánvi na vysokou teplotu.
- Přidejte kuře a za občasného míchání vařte asi 3 minuty, dokud lehce nezhnědne.
- Částečně uvařené kuře přendejte do čisté misky a dejte stranou.
- Přidejte zbývající 1½ lžíce oleje do pánve a nastavte teplotu na střední.
- Přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte, dokud nezměkne, asi 5 minut.
- Vmíchejte česnek, zázvor a zbývající 1½ lžičky kari a vařte, dokud se nerozvoní, ještě asi minutu.
- Vývar a kukuřičný škrob prošlehejte, aby se kukuřičný škrob rozpustil, a poté přidejte na pánev spolu s cukrem a ⅛ lžičkou soli.
- Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen na střední a vařte, dokud omáčka pěkně nezhoustne, asi 5 minut.
- Přidejte hrášek a částečně vařené kuře na pánev, stáhněte teplotu na minimum a vařte, dokud není kuře propečené, několik minut.
- Sundejte z plotny a vmíchejte jogurt a koriandr. Poté dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s basmati rýží.