Kuřecí maso s bramborami na pomerančích a citronech

Kuřecí maso s bramborami na pomerančích a citronech

Posuňte pečené kuřecí maso a brambory na vyšší úroveň! Čerstvé citrony a pomeranče pokrmu dodají dokonalou svěžest a zázvor, česnek a chilli pro změnu pikantnost. Večeře nikdy nebyly tak snadné a chutné!

Co budete potřebovat

  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 cm kousek čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný
  • 1/2 lžičky chilli prášku (volitelně)
  • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu a navíc k podávání
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých listů oregana a navíc k podávání
  • 1/3 šálku kuřecího vývaru
  • 1/3 šálku citronové šťávy
  • 1/3 šálku pomerančové šťávy
  • 500 g baby brambor, červených
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 8 malých kuřecích stehenních řízků s kůží
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 malý pomeranč, nakrájený na plátky
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 g zelených fazolek, oloupaných, nakrájených na třetiny

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Smíchejte česnek, zázvor, chilli prášek (pokud používáte), tymián, oregano, vývar a citronovou a pomerančovou šťávu ve džbánu.
  • Každou bramboru v horní části nařízněte na 2 mm tlustý plátek, ale neprořízněte celou bramboru.
  • Na dno velké pánve vhodné do trouby nasypte cibuli.
  • Navrch dejte maso.
  • Mezi kousky kuřete naaranžujte brambory.
  • Kuře a brambory zalijte vývarovou směsí.
  • Posypte paprikou.
  • Navrch dejte plátky pomeranče a citronu.
  • Pokapejte olejem.
  • Dobře dochuťte solí a pepřem.
  • Pečte 50 minut, během pečení podlévejte vývarem.
  • Přidejte fazolky, které zatlačte do omáčky.
  • Pečte dalších 10 minut, nebo dokud kuře a brambory nezezlátnou a nebudou propečené.
  • Podávejte posypané extra tymiánem a oreganem.
Pečené kuřecí maso a brambory s citrusy v pánvi s vedle položenou lžící.
www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.