Posuňte pečené kuřecí maso a brambory na vyšší úroveň! Čerstvé citrony a pomeranče pokrmu dodají dokonalou svěžest a zázvor, česnek a chilli pro změnu pikantnost. Večeře nikdy nebyly tak snadné a chutné!
Co budete potřebovat
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 cm kousek čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný
- 1/2 lžičky chilli prášku (volitelně)
- 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu a navíc k podávání
- 1 lžíce nasekaných čerstvých listů oregana a navíc k podávání
- 1/3 šálku kuřecího vývaru
- 1/3 šálku citronové šťávy
- 1/3 šálku pomerančové šťávy
- 500 g baby brambor, červených
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 8 malých kuřecích stehenních řízků s kůží
- 1 lžička sladké papriky
- 1 malý pomeranč, nakrájený na plátky
- 1 citron, nakrájený na plátky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 100 g zelených fazolek, oloupaných, nakrájených na třetiny
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Smíchejte česnek, zázvor, chilli prášek (pokud používáte), tymián, oregano, vývar a citronovou a pomerančovou šťávu ve džbánu.
- Každou bramboru v horní části nařízněte na 2 mm tlustý plátek, ale neprořízněte celou bramboru.
- Na dno velké pánve vhodné do trouby nasypte cibuli.
- Navrch dejte maso.
- Mezi kousky kuřete naaranžujte brambory.
- Kuře a brambory zalijte vývarovou směsí.
- Posypte paprikou.
- Navrch dejte plátky pomeranče a citronu.
- Pokapejte olejem.
- Dobře dochuťte solí a pepřem.
- Pečte 50 minut, během pečení podlévejte vývarem.
- Přidejte fazolky, které zatlačte do omáčky.
- Pečte dalších 10 minut, nebo dokud kuře a brambory nezezlátnou a nebudou propečené.
- Podávejte posypané extra tymiánem a oreganem.