Kuřecí maso s omáčkou

Kuřecí maso s omáčkou
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Večeře s chutí česneku? Proč vlastně ne, vždyť tato zelenina dodá každému pokrmu charakteristickou a zcela nezaměnitelnou chuť. Díky tomuto receptu se budete olizovat, ještě když budete usínat.

Ingredience:

Na kuře:

  • 600 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře

Na omáčku:

  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžička italského koření
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 500 g chřestu
  • sriracha dle chuti
  • 1 lžíce petrželky

Postup:

  • Kuře dáme do misky, osolíme, přidáme cibulový i česnekový prášek, pepř a důkladně promícháme, aby se koření dostalo na každý kousek masa.
  • V pánvi rozpustíme 1/4 hrnku másla a 1 lžičku olivového oleje.
  • Vložíme kuře a opečeme ze všech stran, aby bylo zlatohnědé. Musíme to však hlídat, aby se nepřipeklo.
  • Přidáme 1 lžičku mletého česneku i italského koření a necháme ještě 30 sekund povařit.
  • Poté vyjmeme kuře z pánve a odložíme stranou.
  • Do pánve vlijeme kuřecí vývar, přidáme druhou lžičku mletého česneku a vaříme za stálého míchání, aby se všechny zbytky odlepily od pánve.
  • Přihodíme druhou 1/4 másla, citronovou šťávu, omáčku srirachy a petrželku.
  • Přidáme chřest a vaříme, aby změknul. Vrátíme zpět kuře a mícháme asi minutu, aby se prohřálo.
  • Jakmile máme hotovo, můžeme servírovat. Kuře s chřestem ozdobíme petrželkou a plátky citronu.
Kuřecí prsa s česnekovým máslem z jednoho hrnce
Zdroj: https://www.the-girl-who-ate-everything.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.