Večeře s chutí česneku? Proč vlastně ne, vždyť tato zelenina dodá každému pokrmu charakteristickou a zcela nezaměnitelnou chuť. Díky tomuto receptu se budete olizovat, ještě když budete usínat.
Ingredience:
Na kuře:
- 600 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
Na omáčku:
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 lžička olivového oleje
- 2 lžičky mletého česneku
- 1 lžička italského koření
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 500 g chřestu
- sriracha dle chuti
- 1 lžíce petrželky
Postup:
- Kuře dáme do misky, osolíme, přidáme cibulový i česnekový prášek, pepř a důkladně promícháme, aby se koření dostalo na každý kousek masa.
- V pánvi rozpustíme 1/4 hrnku másla a 1 lžičku olivového oleje.
- Vložíme kuře a opečeme ze všech stran, aby bylo zlatohnědé. Musíme to však hlídat, aby se nepřipeklo.
- Přidáme 1 lžičku mletého česneku i italského koření a necháme ještě 30 sekund povařit.
- Poté vyjmeme kuře z pánve a odložíme stranou.
- Do pánve vlijeme kuřecí vývar, přidáme druhou lžičku mletého česneku a vaříme za stálého míchání, aby se všechny zbytky odlepily od pánve.
- Přihodíme druhou 1/4 másla, citronovou šťávu, omáčku srirachy a petrželku.
- Přidáme chřest a vaříme, aby změknul. Vrátíme zpět kuře a mícháme asi minutu, aby se prohřálo.
- Jakmile máme hotovo, můžeme servírovat. Kuře s chřestem ozdobíme petrželkou a plátky citronu.