Kuřecí maso s rýží v parním hrnci

Kuřecí maso s rýží v parním hrnci
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Nechte se unést chutí jemně pálivé omáčky v kombinaci s kuřecím masem a neobvyklou chutí rýže. Jen do toho!

Ingredience

  • 2 kousky kuřecích prsních řízků, bez kůže
  • 2 stroužky česneku, mletý
  • 1 kousek zázvoru o velikosti palce, mletý
  • 1 pórek
  • 1 lžíce kuřecího vývaru
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 300g rýže
  • 360ml vody
  • 1 čajová lžička šalotky, mleté
  • 1/2 čajová lžičky česneku, nastrouhaný
  • 1/2 čajová lžička zázvoru, strouhaného
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 1 čajová lžička cukru krystal
  • 1 čajová lžička rostlinného oleje
  • špetka červeného chilli koření, či nakrájené plátky čerstvé chilli papričky

Postup

  • Rýži opláchnete pod vodou a vložíte do misky do vyššího patra parního hrnce spolu s osolenou vodou.
  • K rýži přidáte rozdrcené stroužky česneku, šalotku, rozdrcený zázvor, kuřecí vývar a dobře promíchejte.
  • Kuřecí maso vložte do nižšího patra parního hrnce, popř. můžete položit na rýži, jestli nemáte vícepatrový parní hrnec.
  • Na kuře položte část pórku nakrájeného na kolečka.
  • Vařte přibližně 30 minut, dokud nebude kuře s rýží hotové a měkké.
  • Na omáčku vložte do misky zbytek pórku, cukr, olej, strouhaný česnek, strouhaný zázvor, sójovou omáčku, ocet a chilli. Vše dobře promíchejte.
  • Když je rýže i kuřecí maso hotové, vyjměte vše z parního hrnce.
  • Rýži ještě jednou dobře promíchejte, aby se načechrala a připravte na talíř.
  • Kuřecí plátky nakrájejte a taktéž vložte na talíř.
  • Nakonec maso polijete chilli omáčkou.
kuřecí kousky s rýží a omáčkou
zdroj: tasty.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.