Nechte se unést chutí jemně pálivé omáčky v kombinaci s kuřecím masem a neobvyklou chutí rýže. Jen do toho!
Ingredience
- 2 kousky kuřecích prsních řízků, bez kůže
- 2 stroužky česneku, mletý
- 1 kousek zázvoru o velikosti palce, mletý
- 1 pórek
- 1 lžíce kuřecího vývaru
- 1/2 čajové lžičky soli
- 300g rýže
- 360ml vody
- 1 čajová lžička šalotky, mleté
- 1/2 čajová lžičky česneku, nastrouhaný
- 1/2 čajová lžička zázvoru, strouhaného
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce octa
- 1 čajová lžička cukru krystal
- 1 čajová lžička rostlinného oleje
- špetka červeného chilli koření, či nakrájené plátky čerstvé chilli papričky
Postup
- Rýži opláchnete pod vodou a vložíte do misky do vyššího patra parního hrnce spolu s osolenou vodou.
- K rýži přidáte rozdrcené stroužky česneku, šalotku, rozdrcený zázvor, kuřecí vývar a dobře promíchejte.
- Kuřecí maso vložte do nižšího patra parního hrnce, popř. můžete položit na rýži, jestli nemáte vícepatrový parní hrnec.
- Na kuře položte část pórku nakrájeného na kolečka.
- Vařte přibližně 30 minut, dokud nebude kuře s rýží hotové a měkké.
- Na omáčku vložte do misky zbytek pórku, cukr, olej, strouhaný česnek, strouhaný zázvor, sójovou omáčku, ocet a chilli. Vše dobře promíchejte.
- Když je rýže i kuřecí maso hotové, vyjměte vše z parního hrnce.
- Rýži ještě jednou dobře promíchejte, aby se načechrala a připravte na talíř.
- Kuřecí plátky nakrájejte a taktéž vložte na talíř.
- Nakonec maso polijete chilli omáčkou.