Kuřecí maso s vaflemi a javorovým sirupem

Kuřecí maso s vaflemi a javorovým sirupem
Příprava: 20 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 3

Kuře a vafle jsou dokonalým pohodlným pokrmem, který přinese do vaší domácnosti typickou americkou nedělní pohodu!

Co budeme potřebovat

  1. 10 sladkých vaflí
  2. 700 g mraženého obalovaného kuřete (viz TIP)
  3. 8 vajec
  4. 90 ml mléka
  5. 30 ml javorového sirupu
  6. 2 lžíce másla (rozpuštěného)
  7. sůl
  8. čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Vafle a kuře vyložíme na dva velké plechy na pečení.
  3. Vafle pečeme dozlatova a křupava, asi 15 minut.
  4. Vafle vyndáme a pokračujeme v pečení kuřete, dokud se neprohřeje a nebude křupavé.
  5. Obojí nakrájíme na velké kousky.
  6. Ve velké míse prošleháme vejce, mléko, javorový sirup a máslo.
  7. Směs dochutíme solí a pepřem.
  8. Teplotu v troubě snížíme na 180°C.
  9. Do pekáče navrstvíme vafle a obalované kuře a navrch nalijeme vaječnou směs.
  10. Pečeme 45 minut až 60 minut dozlatova.
  11. Kuře s vaflemi podáváme teplé a přelité javorovým sirupem.

Nemáte rádi polotovary? Inspirujte se a připravte si lahodné kuřecí řízky v tom nejkřupavějším trojobalu.

Sladké vafle se smaženým kuřecím masem, polité javorovým sirupem.
Zdroj: cookingwithcocktailrings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.