Krémový a bohatý pokrm z kuřecích prsou, slaniny, pórku a žampiony v lahodné omáčce ze smetany, vína a parmazánu. Už se vám sbíhají sliny? Tak si ho pojďme společně připravit!
Co budete potřebovat
- 550 g kuřecích prsou bez kůže a bez kosti
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 85 g slaniny, nakrájené
- 1 velký pórek nakrájený na tenké půlměsíčky (bílé a světle zelené části)
- 230 g bílých žampionů, nakrájených na plátky
- ½ šálku suchého bílého vína (např. chardonnay, pinot grigio)
- 1 šálek smetany ke šlehání
- ¼ šálku parmazánu
Postup
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej.
- Přidejte maso a opékejte ho 8 minut z jedné strany, poté maso otočte a opékejte dalších 8 minut nebo dokud nebude propečené (vnitřní teplota by měla mít 73 °C).
- Vyjměte na talíř.
- Do pánve přidejte slaninu a opečte dokřupava.
- Vyjměte slaninu na talíř vyložený papírovou utěrkou, přičemž na pánvi ponechte tuk.
- Do tuku ze slaniny přidejte pórek a resujte, dokud nezačne měknout.
- Přidejte žampiony a restujte, dokud nezhnědnou a neuvaří se.
- Přilijte bílé víno a zvyšte teplotu na středně vysokou.
- Vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu.
- Snižte teplotu na střední a přidejte smetanu a parmazán.
- Vařte do zhoustnutí, poté do pánve přidejte kuřecí maso a slaninu.
- Ihned podávejte.
A co takové recepty na závitky z kuřecího masa? Zkuste tradiční pochoutku trochu netradičně!