Kuřecí maso se slaninou a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso se slaninou a žampiony ve smetanové omáčce

Krémový a bohatý pokrm z kuřecích prsou, slaniny, pórku a žampiony v lahodné omáčce ze smetany, vína a parmazánu. Už se vám sbíhají sliny? Tak si ho pojďme společně připravit!

Co budete potřebovat

  • 550 g kuřecích prsou bez kůže a bez kosti
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 85 g slaniny, nakrájené
  • 1 velký pórek nakrájený na tenké půlměsíčky (bílé a světle zelené části)
  • 230 g bílých žampionů, nakrájených na plátky
  • ½ šálku suchého bílého vína (např. chardonnay, pinot grigio)
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • ¼ šálku parmazánu

Postup

  • Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej.
  • Přidejte maso a opékejte ho 8 minut z jedné strany, poté maso otočte a opékejte dalších 8 minut nebo dokud nebude propečené (vnitřní teplota by měla mít 73 °C).
  • Vyjměte na talíř.
  • Do pánve přidejte slaninu a opečte dokřupava.
  • Vyjměte slaninu na talíř vyložený papírovou utěrkou, přičemž na pánvi ponechte tuk.
  • Do tuku ze slaniny přidejte pórek a resujte, dokud nezačne měknout.
  • Přidejte žampiony a restujte, dokud nezhnědnou a neuvaří se.
  • Přilijte bílé víno a zvyšte teplotu na středně vysokou.
  • Vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu.
  • Snižte teplotu na střední a přidejte smetanu a parmazán.
  • Vařte do zhoustnutí, poté do pánve přidejte kuřecí maso a slaninu.
  • Ihned podávejte.
Pokrm z kuřecích prsou, slaniny, pórku a žampiony v lahodné omáčce ze smetany, vína a parmazánu na pánvi s vařečkou.
www.rachelcooks.com

A co takové recepty na závitky z kuřecího masa? Zkuste tradiční pochoutku trochu netradičně!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.