Nebojte se orientální chuti a zkuste kuřecí maso ozvláštnit indickým kořením. Jeho štiplavost krásně zjemní smetana a výsledná chuť je prostě dokonalá.
INGREDIENCE
- 4 ks kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička nasekaného zázvoru
- 1 kelímek smetany 12%
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř a sůl
POSTUP
- Ve lžíci olivového oleje rozmíchejte sůl a pepř.
- V této směsi vykoupejte kuřecí prsa.
- Na pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje a maso na něm opečte 2 minuty z každé strany.
- Poté ho vyndejte a dejte stranou.
- Do pánve dejte nadrobno nakrájenou cibulku a orestujte.
- Přidejte koření, nadrobno nasekaný česnek a zázvor a krátce opečte ať se koření rozvoní.
- Zmírněte plamen a do pánve nalijte smetanu.
- Pozvolna přiveďte k varu.
- Vložte zpátky kuřecí maso, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
- Poté můžete servírovat.