Kuřecí maso se smetanou na kari

Kuřecí maso se smetanou na kari
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Nebojte se orientální chuti a zkuste kuřecí maso ozvláštnit indickým kořením. Jeho štiplavost krásně zjemní smetana a výsledná chuť je prostě dokonalá.

INGREDIENCE 

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička nasekaného zázvoru
  • 1 kelímek smetany 12%
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř a sůl

POSTUP 

  1. Ve lžíci olivového oleje rozmíchejte sůl a pepř.
  2. V této směsi vykoupejte kuřecí prsa.
  3. Na pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje a maso na něm opečte 2 minuty z každé strany.
  4. Poté ho vyndejte a dejte stranou.
  5. Do pánve dejte nadrobno nakrájenou cibulku a orestujte.
  6. Přidejte koření, nadrobno nasekaný česnek a zázvor a krátce opečte ať se koření rozvoní.
  7. Zmírněte plamen a do pánve nalijte smetanu.
  8. Pozvolna přiveďte k varu.
  9. Vložte zpátky kuřecí maso, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
  10. Poté můžete servírovat.
Kuřecí plátky v kari omáčce

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.