Kuřecí maso se zeleninou ve sladké chilli omáčce

Kuřecí maso se zeleninou ve sladké chilli omáčce

Naprosto delikátní pochoutka, kterou si všichni, kterým ji připravíte, oblíbí. Kuřecí maso v kombinaci se zeleninou a lahodnou asijskou omáčkou s kousky ananasu prostě musíte ochutnat!

Ingredience

  • 4 kusy 40×40 cm extra silného alobalu
  • 4 kusy 170 – 230 g  kuřecích prsou bez kosti a bez kůže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička česnekové soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 3 střední cukety nakrájené na tenké plátky
  • 1 velká červená paprika nakrájená na 2,5 cm kousky
  • 1 velká zelená paprika nakrájená na 2,5 cm kousky
  • 3 velké kukuřičné klasy (čerstvé nebo mražené), nakrájené na 12 stejných kusů
  • 1 velká červená cibule nakrájená na tenké plátky
  • ½ šálku asijské nebo thajské sweet chilli omáčky
  • ⅓ šálku ananasu v konzervě
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce teriyaki omáčky
  • 1 lžička jablečného nebo rýžového vinného octa

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Nastříkáme středy 4 kusů extra silného alobalu olejem ve spreji. (Pokud používáte běžný alobal, použijte dvojitou dávku.)
  3. Rozdělíme cuketu na 4 alobaly a naaranžujeme ji v jedné vrstvě.
  4. Položíme papriku na cuketu.
  5. Dochutíme česnekovou solí a pepřem podle chuti.   
  6. Kuřecí prsa potřeme olejem a ze všech stran ochutíme česnekovou solí a pepřem.
  7. Umístíme jeden kus do středu zeleniny.
  8. Kolem kuřete naaranžujeme 3 kousky kukuřice a cibuli.
  9. V malé míse prošleháme sweet chilli omáčku, ananas, třtinový cukr, teriyaki a ocet.
  10. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. potřeme každý kousek a vyhradíme si asi ¼ šálku, který použijeme na konci pečení.
  11. Spojíme 2 okraje alobalu a přehneme tak, aby kolem kuřete zůstala vzduchová kapsa.
  12. Okraje zamačkáme, aby se utěsnily.
  13. Balíčky položíme na plech s okrajem.
  14. Pečeme 40 minut.
  15. Opatrně otevřeme a pokračujeme v pečení dalších 5–10 minut, nebo dokud z nejtlustší části kuřete nevyteče šťáva.
  16. Přepnete troubu na grilování.
  17. Potřeme zbývající omáčkou.
  18. Grilujeme 3–5 minut, aby krásně zhnědly.
  19. Necháme 5 minut odpočívat a poté podáváme.
Kuřecí prso v alobalu se zeleninou, to vše přelité asijskou omáčkou.
www.melissassouthernstylekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.