Naprosto delikátní pochoutka, kterou si všichni, kterým ji připravíte, oblíbí. Kuřecí maso v kombinaci se zeleninou a lahodnou asijskou omáčkou s kousky ananasu prostě musíte ochutnat!
Ingredience
- 4 kusy 40×40 cm extra silného alobalu
- 4 kusy 170 – 230 g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička česnekové soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 3 střední cukety nakrájené na tenké plátky
- 1 velká červená paprika nakrájená na 2,5 cm kousky
- 1 velká zelená paprika nakrájená na 2,5 cm kousky
- 3 velké kukuřičné klasy (čerstvé nebo mražené), nakrájené na 12 stejných kusů
- 1 velká červená cibule nakrájená na tenké plátky
- ½ šálku asijské nebo thajské sweet chilli omáčky
- ⅓ šálku ananasu v konzervě
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce teriyaki omáčky
- 1 lžička jablečného nebo rýžového vinného octa
Postup
- Předehřejeme troubu na 200 °C.
- Nastříkáme středy 4 kusů extra silného alobalu olejem ve spreji. (Pokud používáte běžný alobal, použijte dvojitou dávku.)
- Rozdělíme cuketu na 4 alobaly a naaranžujeme ji v jedné vrstvě.
- Položíme papriku na cuketu.
- Dochutíme česnekovou solí a pepřem podle chuti.
- Kuřecí prsa potřeme olejem a ze všech stran ochutíme česnekovou solí a pepřem.
- Umístíme jeden kus do středu zeleniny.
- Kolem kuřete naaranžujeme 3 kousky kukuřice a cibuli.
- V malé míse prošleháme sweet chilli omáčku, ananas, třtinový cukr, teriyaki a ocet.
- Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. potřeme každý kousek a vyhradíme si asi ¼ šálku, který použijeme na konci pečení.
- Spojíme 2 okraje alobalu a přehneme tak, aby kolem kuřete zůstala vzduchová kapsa.
- Okraje zamačkáme, aby se utěsnily.
- Balíčky položíme na plech s okrajem.
- Pečeme 40 minut.
- Opatrně otevřeme a pokračujeme v pečení dalších 5–10 minut, nebo dokud z nejtlustší části kuřete nevyteče šťáva.
- Přepnete troubu na grilování.
- Potřeme zbývající omáčkou.
- Grilujeme 3–5 minut, aby krásně zhnědly.
- Necháme 5 minut odpočívat a poté podáváme.