Tento recept na zapečené brambory s kuřecím masem je dokonalý, díky lahodné smetanové omáčce a čerstvému špenátu. Tyto ingredience skvěle dokreslí chuť celého jídla, to si můžete potvrdit i ve špenátových lasagních, které vám doporučujeme.
Co budeme potřebovat
- 500 g červených brambor (nakrájených na čtvrtky)
- 250 g celých špenátových listů
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 kuřecí prsa
- ½ lžičky soli
- ½ černého pepře
- 1 lžíce italského koření
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml kuřecího vývaru
- 125 ml mléka
- 150 g parmazánu
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Skleněnou nebo keramickou zapékací mísu lehce vymažte tukem.
- Zaplníme polovinou brambor a špenátu.
- Zahřejte ½ lžíce olivového oleje na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
- Obě strany kuřecích prsíček ochutíme solí, pepřem a italským kořením.
- Kuřecí prsa opékejte 2 minuty z každé strany, dokud lehce nezhnědnou (kuře nebude propečené).
- Kuře přendejte do pekáče na brambory. Na kuřecí maso poklademe zbylé brambory a špenát.
- Ve stejné pánvi zahřejte zbývající olivový olej na středně mírnou teplotu.
- Přidejte česnek a restujte 2 minuty, dokud nebude voňavý.
- Přidejte mouku a promíchejte s olivovým olejem, abyste vytvořili jíšku.
- Nechte jíšku vařit 2-3 minuty, nebo dokud nebude bublat.
- Za stálého míchání přiléváme kuřecí vývar a přivedeme k mírnému varu. Jakmile zhoustne, snižte teplotu na minimum.
- Přidejte mléko a parmazán, míchejte, dokud se dobře nespojí a sýr se nerozpustí.
- Kuře a brambory přelijeme sýrovou omáčkou.
- Pečte 20 minut, vyjměte z trouby a promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo omáčkou.
- Vraťte do trouby na dalších 10-15 minut, dokud brambory nezměknou.