Pro milovníky indické kuchyně je zde recept na kuřecí nudličky na kari. Jídlo zvládnete uvařit do hodinky.
Ingredience
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
- 1 cibule
- 4 stroužky drceného česneku
- 3 lžičky kari koření
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 lžička kukuřičného škrobu (s 2 lžičkami vody)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 200ml smetany na vaření
- Nasekaný koriandr
Postup
- Zahřejte na pánvi olivový olej.
- Přidejte cibuli a restujte do zlatohněda. Poté přidejte česnek a zázvor a restujte ještě 30 sekund. Poté přidejte kari a restujte dalších 30 sekund.
- Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu, poté snižte teplotu na středně nízkou teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 5 minut.
- Směs rozmixujte tyčovým mixérem nebo ji nalijte do mixéru a mixujte do hladka. Poté vraťte zpět na pánev.
- Ochuťte omáčkou solí a pepřem a poté přidejte kuřecí nudličky.
- Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na středně nízkou teplotu, přikryjte pokličkou a duste, dokud se kuře neuvaří, za občasného míchání asi 8 – 12 minut.
- Během poslední minuty vaření vmíchejte kukuřičný škrob s vodou, aby se omáčka lehce zahustila (v opačném případě zřeďte ještě kuřecím vývarem).
- Vmíchejte smetanu, ještě chvilku povařte a poté podávejte posypané koriandrem s rýží.