Kuřecí na kari

Kuřecí na kari
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Pro milovníky indické kuchyně je zde recept na kuřecí nudličky na kari. Jídlo zvládnete uvařit do hodinky.

Ingredience

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 3 lžičky kari koření
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (s 2 lžičkami vody)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 200ml smetany na vaření
  • Nasekaný koriandr

Postup

  • Zahřejte na pánvi olivový olej. 
  • Přidejte cibuli a restujte do zlatohněda. Poté přidejte česnek a zázvor a restujte ještě 30 sekund. Poté přidejte kari a restujte dalších 30 sekund.
  • Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu, poté snižte teplotu na středně nízkou teplotu, přikryjte pokličkou a vařte 5 minut.
  • Směs rozmixujte tyčovým mixérem nebo ji nalijte do mixéru a mixujte do hladka. Poté vraťte zpět na pánev.
  • Ochuťte omáčkou solí a pepřem a poté přidejte kuřecí nudličky.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na středně nízkou teplotu, přikryjte pokličkou a duste, dokud se kuře neuvaří, za občasného míchání asi 8 – 12 minut.
  • Během poslední minuty vaření vmíchejte kukuřičný škrob s vodou, aby se omáčka lehce zahustila (v opačném případě zřeďte ještě kuřecím vývarem).
  • Vmíchejte smetanu, ještě chvilku povařte a poté podávejte posypané koriandrem s rýží. 
Kuřecí maso na s omáčkou na indický způsob.
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.